Sport

Rafael van der Vaart már most visszavonult

Eddig azt mondta, a szezon végén akarja befejezni a pályafutását, de sérülése után nem tér vissza

Korábbi terveivel ellentétben már most visszavonult a labdarúgástól Rafael van der Vaart, a hollandok 109-szeres válogatott futballistája.

 A 35 éves játékos, aki jelenleg a dán élvonalbeli Esbjerg alkalmazásában áll, eddig azt mondta, a szezon végén akarja befejezni a pályafutását, de egy edzésen elszenvedett sérülés végül arra kényszerítette, hogy már most visszavonuljon.

"Egyszerűen most abba kell hagynom. Nem azért vagyok itt, hogy lábadozzak, hanem azért, hogy játsszak." - mondta van der Vaart a holland De Telegraaf című lapnak.

A játékmester az Ajax Amsterdamban kezdte a pályafutását, majd a Hamburger SV-nál futballozott, innen került a Real Madridhoz, de a királyi gárdában nem tudott magának állandó helyet kiharcolni. Ezt követően a Tottenham Hotspurnél játszott, majd visszatért Hamburgba. Pályafutása végén a Real Betisben szerepelt, azután - mivel párja a dán válogatott kézilabdázó, Estvana Polman - Dániába, a Midtjyllandhoz igazolt, idén nyáron pedig az Esbjerg játékosa lett.

Klubszinten 546 meccsen 175 gólt szerzett. A holland válogatottban 25-ször volt eredményes, 2010-ben világbajnoki ezüstérmet nyert.