Sport

Piros Zsombor kezd ma délután Jirí Vesely ellen a világcsoportban maradásért

Tenisz-Davis-kupa

A Magyarország–Csehország tenisz Davis Kupa világcsoport osztályozón pályára lépő játékosok közül egyedül a Jíri Vesely van a világraglistán a száz között (91.), első ellenfele ma délután 15 órakor Piros Zsombor (419.) lesz. Ezután Valkusz Máté (271.) játszik Lukas Rosollal (185.) a Lurdy Ház parkolójában kialakított salakpályán.

A szombati páros mérkőzésre magyar részről Borsos Gábort (853.) és Nagy Pétert (608.), míg a cseh csapatból Roman Jebavyt (páros világranglista helyezése 47.) és Adam Pavlaseket (egyéni: 219.) nevezték. Köves Gábor szövetségi kapitány azt mondta, a párosra eredetileg Balázs Attilát és Borsos Gábort nevezte volna, ám sérülése miatt Balázst végül csak az eredmény alakulásától függően fogja szerepeltetni. „Nem akarom Attila egészségi állapotát kockáztatni, ha a szombatot nulla-kettőről kezdjük, akkor biztos nem fogom beállítani” – jelentette ki Köves, aki hozzátette: Borsos és Nagy többször játszott már együtt, sőt, tornát is nyertek, s mivel szerdán is meggyőző játékot mutattak, ezért döntött mellettük.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom