Sport

Őze Tibor szerint nem kell túlértékelni a kiharcolt döntetlent

Labdarúgás. Két ellentétes félidőt játszottunk Horvátországgal, az elsőben a vendégek, a másodikban pedig mi voltunk a jobbak

A magyar labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott szombaton a szintén Európa-bajnoki résztvevő horvátokkal az Üllői úton rendezett felkészülési mérkőzésen. A barátságos meccsről Őze Tibor pro-licences edző mondta el a tapasztalatait lapunknak.

Dzsudzsák 20160329

- Felkészülési mérkőzés volt, hogy látta, tudásukból hány százalékot adtak ki a magyarok?

- Szerintem a maximumot nyújtottuk. A játékosok úgy tekintettek a horvátok elleni meccsre, mintha már az Eb-n lennénk. Mentálisan, lelkesedésben mindent kiadtak magukból. A horvát válogatott játékosai nagyjából hatvan százalékon pörögtek.

- A magyar csapat játékában a két félidő között jelentős differencia mutatkozott. Minek köszönhető ez?


- Az első félidőben valamiért visszaálltunk, és a horvátok ezt köszönték szépen, fölényt teremtettek. A második félidőre aztán a cserék jól sikerültek, különösen Elek hozott lendületet a csapatnak. Letámadtuk az ellenfelet, és ez láthatóan nem ízlett a vendégeknek.

Őze Tibor 20160329
Őze Tibor (Fotó: Hegedüs Róbert)

- Ön szerint mennyire van kész Bernd Storck Eb-csapata?

- Úgy látom, kapusposzton rendben vagyunk, a védelemben a most sérült Pintér és Kádár helye megkérdőjelezhetetlen. A középpályán nagy szükség van Kleinheislerre, Elekre és Gera rutinjára. Csatárposzton azonban még el kell gondolkodnia a kapitánynak, hogy Priskin vagy Böde kapjon-e bizalmat.

- Örüljünk a horvátok elleni döntetlennek?

- Óva intek mindenkit attól, hogy egy felkészülési meccsből messzemenő következetést vonjon le. Annak örüljünk, hogy a magyar válogatott meghódította a közönséget, és reméljük, a teljesítményünk az Eb-n csúcsosodik majd ki.


Barátságos mérkőzés: Magyarország–Horvátország 1–1 (0–1), Groupama Aréna, 20 300 néző, gólszerzők: Dzsudzsák (79.), illetve Mandzukic (29.). Érdekesebb eredmények: Németország–Anglia 2–3, Románia–Spanyolország 0–0, Hollandia–Franciaország 2–3, Portugália–Bulgária 0–1, Ausztria–Albánia 2–1. Vb-selejtezők, Dél-Amerika, 5. forduló: Brazília–Uruguay 2–2, Bolívia–Kolumbia 2–3, Ecuador–Paraguay 2–2, Chile–Argentína 1–2, Peru–Venezuela 2–2. CONCACAF-zóna: Guatemala–Egyesült Államok 2–0.