Sport

Nikolics tudja, jól járt a Legia Varsó

Labdarúgás. A magyar futballválogatott egyik legpiacképesebb játékosának árát 3,5 millió euróra becsüli a Transfermarkt

Nem téved nagyot, aki azt állítja, a magyar labdarúgó-válogatott talán legpiacképesebb focistája Nikolics Nemanja. A Legia Varsó magyar válogatott csatára immár a lengyel bajnokság legértékesebb játékosa, piaci árát három és fél millió euróra becsülik. Az Ekstraklasa gólkirályjelöltje nyilatkozott lapunknak a jövőről, a múltról és a pénzről is.

Nikolics Nemanja 20160406
Huszonötször ünnepelhetett gólt Nikolics Nemanja a lengyel bajnokságban (Forrás: Legia Warszava Facebook-oldala)

Akár az év üzletét is megkötheti a nyáron a Legia Varsó, ha eladja magyar válogatott csatárát, hiszen Nikolics Nemanját ingyen szerezte meg tavaly a klub, és most akár eurómilliókat kaphat érte. A mértékadó Transfermark legfrissebb adatai szerint a lengyel liga legértékesebb játékosa Nikolics és a szintén légiós Ondrej Duda. A játékosok értékét a németek három és fél millió euróra becsülik. Ami még nőhet a nyárig, hiszen a varsóiak vezetnek a bajnokságban, s a magyar csatár pedig huszonöt góljával első az Ekstraklasa góllövőlistáján, aki utána következik, csak tizenháromnál jár, így május 15-ig, a bajnokság végéig aligha tudja befogni őt. Ráadásul tovább nőhet Nikolics értéke a nyári Európa-bajnokságon.

„Jó kérdés, mennyi az áram, erre a legjobb válasz, hogy amennyit majd fizetnek értem, ha eladnak – mondta Nikolics. – Szóval, ezt nem nekem kell megállapítanom. Azt viszont minden nagyképűség nélkül kijelenthetem, jól járt velem a Legia. A számok mindennél beszédesebbek: huszonkilenc bajnokin huszonöt gólt lőttem. A jövő héten kezdődő play offnak az első helyről vágunk neki, és a cél természetesen az aranyérem, méltó módon szeretnénk ünnepelni a klub százéves jubileumát.”

A csatár úgy látja, az utóbbi években folyamatosan emelkedett az ázsiója, mégpedig azért, mert a játéka egyenletesen fejlődött, fejlődik. A télen több millió dolláros ajánlat érkezett érte Kínából, amire a klubja rábólintott, ám ő úgy vélte, fél évvel később, tehát a nyáron előnyösebb és komolyabb szerződést is kínálhatnak neki, mérlegelt és – maradt. „A családdal úgy döntöttünk, jó helyen vagyunk, a játék is jól megy, és a legjobb lengyel csapatban játszom, nincs értelme most váltani. Nem akartam vándorcigánynak felcsapni, és félévente költöztetni a családot, csak hogy hosszabb legyen a bankszámlám.”

16 20160406
Igazából Fehérvárott maradt volna a nyáron, ha a Videoton komolyan számít rá, ám Burcsa Győző, az akkori klubigazgató megalázó szerződést kínált neki. Pedig a korábbi megállapodást, még Paulo Sousa edzősége idején, tíz perc alatt elfogadta. Pályafutása végéig maradt volna a Videotonnál, ha megbecsülik.

„Úgy terveztem, négy-öt évet még focizom a Vidiben, aztán abba is hagyom a játékot. De Burcsa úgy bánt velem, mintha csak akkor játszottam volna be magam az első csapatba. Nem tisztelte az eredményeimet, pedig a csapattal nyertem két bajnokságot, Ligakupát, Szuperkupát a fehérváriakkal, az Európa-liga főtáblájára is eljutottunk, gólkirály voltam. Sajnálom, hogy így alakult, de emelt fővel távoztam. ” Nikolicsnak a legfontosabb a lengyel bajnokság megnyerése, majd a következő cél számára bekerülni a franciaországi Európa-bajnokságra utazó válogatott keretébe.