Sport

Német válogatott támadóval erősítene a Haladás

Kevin Kurányi ingyen érkezhet Szombathelyre

Tommaso Rocchi után újabb komoly topligás rutinnal rendelkező játékost szerződthethet a labdarúgó NB1-ben szereplő Szombathelyi Swietelsky-Haladás együttese: Az ötvenkétszeres német válogatott Kevin Kurányit menedzsere ajánlotta a vasi klub elöljáróinak figyelmébe. Tóth Miklós, a csapat ügyvezetője a haladas.hu-nak megerősítette a hírt, ám további részleteket nem kívánt elárulni.

kurányi
Kevin Kurányi a Hoffenheim mezében. Fotó: espnfc.com
Kurányi jelenleg szabadon igazolható, legutóbb a Hoffenheimben szerepelt, a Bundesliga 2015/16-os szezonjában 14 mérkőzésen lépett pályára a kék-fehérek mezében, gólt azonban nem tudott szerezni, így az idény végén nem marasztalták. A Haladás esélyeit gyengítheti a játékosért folyó versenyben, hogy a hírek szerint az Egyesült Államokból is érdeklődnek a csatár iránt.

Kurányi - akinek ereiben apai nagyapja révén magyar vér is csörgedezik - pályafutása során megfordult a Vfb Stuttgart, a Schalke és a Dinamo Moszkva alakulatánál is, legnagyobb sikerét viszont a válogatottal érte el: a 2008-as Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett a Nationalelf tagjaként.