Nem sikerült hamar változtatni a technikán

Szembesítés. Új edzőjével, Nagy Józseffel Gyurta Dániel pontosan ugyanott tart, ahol egy éve a kudarcos ötkarikás játékokon

Az olimpiai és világbajnok Gyurta Dániel századra ugyanannyit, 2:11.28 percet úszott a 200 mell előfutamában, mint a tavalyi riói olimpián. Mindkét versenyen 17. lett. Sokatmondóak a háromszoros világbajnok nyilatkozatai.

2016. augusztus 9.: „A sport kiszámíthatatlan. Ma ez volt a maximum. Tizenhárom éve úszom a felnőtt elitben, egyedüliként a jelenlegi mezőnyben. Voltam már hullámvölgyben és talpra álltam. Meglesz az erőm, talpra állok ismét és visszatérek. Jövő nyáron világbajnokságot rendeznek Budapesten, ennél nagyobb motiváció egy rosszul sikerült olimpia után nem kell”.

2016. október 22. : „Szögezzünk le gyorsan valamit! Ha sarkosan akarok fogalmazni, azt mondhatom, valójában nem is én váltok edzőt, hanem az edzőm váltott le engem, hiszen nem tudta azokat a feladatokat elvégezni, amelyekre szükségem lett volna a felkészülésem során... Tudtam, ha váltok, akkor csak Nagy József jöhet számításba”.

2017. április 19.: „Az év ezen időszakában még sohasem úsztam ilyen időt” (Miután 2:09.72-cel győzött az országos bajnokságon.)

2017. július 14.: „Új technikát tanultam meg, erre szükség volt azért, hogy gyorsuljak. Ez azonban előhozott egy hátsérülést. Amikor a fájdalom jelentkezett, természetesen kerestük a legmegfelelőbb kezelést, ám sajnos újra és újra kiújult a sérülés. Ez csak a mindennapokban okoz nehézséget, vagyis nem fogok visszalépni a kétszáz melltől, sőt, nem titkolt célom, hogy a Duna Arénában életem legjobb idejét ússzam.”

2017. július 27.: „Az első száz méter úgy sikerült, ahogyan elterveztünk, aztán nem tudtam ritmust váltani. Már tavaly is ez volt a gond. Beragadok, pedig korábban éppen az volt az erősségem, hogy a végén tudtam gyorsítani. Voltam 2004-ben is hasonló gödörben, akkor is ki tudtam jönni belőle, most is ez a cél. Semmiképpen sem akarok változtatni azon a munkán, amit tavaly elkezdtünk Nagy Józseffel. Tizenhét év után nagyon nehéz megváltoztatni a technikámat, de menni kell tovább előre.”