Sport

Nem megy a zrika, túl nagy a tét

Vízilabda. A már négyszeres aranyérmes Vámos Márton az örökös bajnoki címre is hajt

Vasárnap kezdődik a férfi vízilabda-bajnokság döntője, a címvédő Szolnok ellenfele a tizennyolc év után újra a fináléba kerülő Ferencváros lesz. Az előző év legjobb magyar játékosának választott Vámos Mártonnal beszélgettünk.

Vámos Márton 20180512
Vámos Márton tavaly nyár óta már a Ferencváros szerelését viseli (Forrás: Facebook.com)

– Nem tart attól, hogy vasárnap véletlenül majd a szolnoki öltözőbe megy?

– Ettől azért nem kell tartani, majdnem egy éve eljöttem Szolnokról, a Fradival azóta már több mérkőzést is játszottam, s egyszer sem tévesztettem el, kivel vagyok.

– Mennyire dobja fel, vagy éppen nyomasztja önöket, hogy az előzetes várakozások szerint telt ház lesz a Komjádiban?

– Tudunk róla, hogy valószínűleg telt ház előtt ugrunk vízbe, beszéltünk is arról, hogy mindenkit doppingol a nagy érdeklődés. Hallottuk, hogy a Fradi B-közép is jelezte részvételét, kérjük is, hogy minél hangosabban buzdítson bennünket. Szükségünk lesz rá, mert a Szolnok, a legutóbbi BL-győztes jó csapat.

– A két csapat játékosai álmukból felébresztve is tudják a másik erősségeit, vagy éppen ismerik a sebezhető pontjait. Mi dönthet?

– Kétségtelen, hogy jól ismerjük egymást, s azt gondolom, az emberelőnyös helyzetek belövése és az emberhátrányos szituációk kivédekezése lesz a döntő. Biztos vagyok abban, hogy minden találkozó szoros eredményt fog hozni.

– Korábbi csapataival, a Vasassal és a Szolnokkal is nyert már magyar bajnoki címet. Mi jelenti most a motivációt?

– Például az, hogy ne négyszeres, hanem ötszörös bajnok legyek, mert az automatikusan az örökös bajnoki címet is jelenti. Néhány társammal egy évvel ezelőtt igazoltam a Fradihoz, s az új klubommal szeretnék bajnoki címet nyerni. Élvezni a győzelem örömét. Nem lesz egyszerű, de a motivációval biztosan nem lesz gond.

– Telefonon, a közösségi médiában megy már a zrika a szolnokiakkal?

– Nem, ilyenkor, ilyen fontos meccs előtt ezt nem csináljuk. Sem sms-ben, sem más módon.