Sport

Nem jutott ki az Eb-re a magyar kosárlabda-válogatott

Két ponton múlt a siker, a 15 pontos győzelem nem volt elég

A magyar férfi kosárlabda-válogatott szerdán 15 ponttal legyőzte a cseheket Szolnokon az Európa-bajnoki selejtezősorozat hatodik, utolsó fordulójában, de csoportharmadikként nem jutott ki a jövő évi kontinensviadalra.

Stojan Ivkovic együttese kétféle módon juthatott ki az Eb-re: ha a portugálok mégis nyernek Tbilisziben, akkor elég négy ponttal legyőzni Csehországot, ha viszont a grúzok sikerrel járnak odahaza, akkor Vojvoda Dávidéknak legalább 17 ponttal kellett megverniük a cseheket. A nagyszünetben kiderült, hogy nem történt "csoda" Tbilisziben, a grúzok a várakozásoknak megfelelően 71-59-re legyőzték a portugálokat, így a magyar csapatnak csakugyan 17 pontos siker kellett a csoport második helyéhez.

 A tizenöt pontos magyar siker azt jelenti, hogy a nemzeti csapat - két pont híján - csoportharmadikként végzett, így lemaradt a 2015-ös Eb-ről. A hét csoportból a győztesek és a hat legjobb második jutott ki a jövő nyári kontinenstornára, melynek helyszíne szeptemberben derül ki.  Magyarország legutóbb 1999-ben szerepelt Eb-n.

    Eredmény, 6. forduló, E csoport:
Magyarország-Csehország 83-68 (20-13, 12-18, 26-19, 25-18)
a legjobb magyar pontdobók: Vojvoda 20, Thomas 14, Keller 13, Tóth N. 11