Sport

Nem bírt egymással az Arsenal és a Liverpool

Döntetlent hozott a Premier League szombati slágermeccse

A Liverpool 1-1-es döntetlent játszott az Arsenal vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának szombati rangadóján.

mkhitaryan mane
Az iramra és a küzdőszellemre ezúttal sem lehetett panasz, a kevés gól és komoly helyzet miatt azért lehet némi hiányérzetünk. Fotó: AFP
Két kiváló formában lévő csapat találkozott szombaton kora este az Emirates Stadionban, mégsem telt igazán eseménydúsan az első játékrész. A félidő hajrájában Virgil Van Dijk kis híján megszerezte a vezetést a vendégeknek. Milner előreívelt szabadrúgása után a holland hátvéd őrzőjét, Holdingot, valamint a kapujából borzasztóan kimozduló Bernd Lenót megelőzve 13-14 méterről fejelt kapura, a kapufa azonban megmentette a kapott góltól az Ágyúsokat. 

A 60. percben aztán már rezdült a londoniak hálója: Mané futott el egy jó ütemű indítással a szélen, éles centerezését Leno kapus középre ütötte ki, ahol érkezett Milner, és nem hibázott.

Ezután inkább a hazai csapat támadott, igyekezetüknek aztán meg is lett az eredménye: A 82. percben Iwobi ugratta ki szépen Alexandre Lacazette-et, a francia csatár pedig gyönyörűen tekert a hosszú sarokba a bizonytalankodó Alisson mellett.

A hátralévő időben már nem változott az eredmény, a döntetlennel a Liverpool előnye egy pontra olvadt a második Manchester City előtt. Pep Guardiola fiai vasárnap a Southamptont fogadják, és ha győznek, megelőzik a Vörösöket a tabellán.

Objektum doboz