Sport

Miklós Edit tizenkettedik Val d'Isere-ben

Összetettben a 19. helyen áll a síző

Miklós Edit 12. lett lesiklásban az alpesi sízők világkupa-sorozatának franciaországi állomásán szombaton. 

Az MTK versenyzője, aki a szezonnyitón, Lake Louise-ban a dobogó harmadik fokára állhatott fel ebben a vk-számban, ezúttal 1:47.38 perc alatt ért célba, 1.24 másodperccel lemaradva a győztestől. A magyar szövetség beszámolója szerint az időjárási körülmények ideálisnak bizonyultak, verőfényes napsütés és tökéletesen előkészített pálya fogadta a sízőket. Az olimpia hetedik helyezett Miklós Edit a pálya felső szakaszán az ötödik-hatodik részidőt produkálta, a második ugratónál azonban nem sikerült hibátlanul teljesítenie. A középső, kanyargós szakaszt jól megoldotta, végül nyolcadikként haladt át a célvonalon. Az utána következők közül négyen előzték meg.

"Az ugratónál túlságosan direkt vonalat választottam, így korrigálnom kellett a következő három kanyarban, és belementem a kiruccsolt hóba. Nagyon sokat veszítettem. A technikás rész ma jobban ment, de sajnos egy hibával sokat lehet veszíteni" - nyilatkozta Miklós Edit, aki a szakági világkupában az ötödik, összetettben pedig a 19. helyen áll.

A szombati viadalon az élen a szlovén Ilka Stuhec végzett, az osztrák Cornelia Hüttert és az olasz Sofia Goggiát megelőzve. A 26 éves Stuhecnek ez már a negyedik világkupa-diadala volt ebben az idényben.

Vasárnap szuperóriás-műlesiklást rendeznek Val d'Isere, a mezőnyben Miklós Edittel.

Eredmények
1. Ilka Stuhec (szlovén)          1:46.14 p
2. Cornelia Hütter (osztrák)      1:46.42 
3. Sofia Goggia (olasz)           1:46.46 
...12. Miklós Edit                  1:47.38 

A szakági vk állása: 1. Stuhec 300 pont, 2. Goggia 162, 3. Lara Gut (svájci) 130, ...5. Miklós Edit 108 
Az összetett vk állása: 1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 498 pont, 2. Goggia 467, 3. Stuhec 445, ...19. Miklós  Edit 128