Sport

Mihajlovic: Szabályos gólt nem adtak meg nekünk

A Torino mestere szerint a játékvezető rosszul alkalmazta a videóbírós szabályt a Bologna elleni meccsen

Sinisa Mihajlovic, a Torino labdarúgócsapatának edzője szerint Davide Massa játékvezető szabályos körülmények között született góltól fosztotta meg őket a Bologna elleni vasárnapi bajnokin, és rosszul alkalmazta a videóbírós szabályt.

A találkozó 83. percében - 1-1-es állásnál, amely végül a végeredmény is lett - a torinói Álex Berenguer lőtt a hazai csapat kapujába, de a bíró a gólpassznál lest jelzett, és belefújt az akcióba. Az előkészítő Andrea Belottihoz azonban egy bolognai játékostól, Mattia Destrótól került a labda, így ő nem lehetett leshelyzetben.

"Szabályos gólt nem adtak meg. A stadionban mindenki látta, hogy Destrótól került a labda Belottihoz" - mondta Sinisa Mihajlovic. A szakember hozzátette: ők az új szabályról azt a tájékoztatást kapták, hogy kétes esetekben a játéknak folytatódnia kell, és a játékvezetőnek csak azt követően kell kérnie a videóbírós kolléga segítségét, ha az akció már befejeződött és a játék áll. 

Massa azonban lest ítélve azelőtt a sípjába fújt, hogy Berenguer a kapuba lőtt volna. Így később már hiába kérte a videóbírót, a döntését nem változtathatta meg. A játék a hazai együttes által elvégzett szabadrúgással folytatódott.

"A játékvezető is csak ember, tehát hibázhat, de nem lett volna szabad megszakítania a játékot. Egyébként mi értelme a videóbírónak?" - utalt Massa döntésére Mihajlovic.