Sport

Mély gödörben a bajnokcsapat

Labdarúgás. Abramovics a sűrű program miatt kegyelmez meg Conténak

Az angol bajnoki címvédő Chelsea hívei számára sokkoló, 4–1-es vereséget szenvedett hétfő este a Watford pályáján. A „kékek” az előző fordulóban a Stamford Bridge-en kaptak egy hármast a szintén nem az élcsapatok közé tartozó Bournemouth-tól.

A Chelsea két súlyos bajnoki veresége azt jelenti, hogy a klubtulajdonos Roman Abramovics másfél évtizeddel ezelőtti érkezése óta, a klub aranykorszakában egyszer sem esett meg vele ilyen szégyen. A Vicarage Roadon játszott találkozó kimenetelét alapvetően befolyásolta, hogy Bakayoko a 30. percben, túl szigo­rúan, megkapta a második sárga lapját, de nem ezért szenvedett súlyos vereséget a Chelsea. Egygólos hátránynál Eden Hazard a hajrá kezdetén látványos gólt lőtt, s úgy nézett ki, egy pontot szerez Antonio Conte együttese. Ám az utolsó nyolc percben három „óvodás” gólt kapott, a bal oldali védelme teljes csődöt mondott.

Az angol lapok és internetes portálok fő témája kedden a Chelsea-válság okának megfejtése, valamint a menedzser, Antonio Conte jövője volt. Az olasz sztáredző néhány hónappal ezelőtt még José Mou­rinhón élcelődött, akit 2015 decembe­rében – nagyjából fél évvel a Premier League megnyerése után – elküldött Roman Abramovics. A fagyi visszanyalt: nagy valószínűséggel most ez vár Contéra is.

A teljes képhez tartozik, hogy bár az kijelenthető, hogy a Chelsea nem fogja megvédeni bajnoki címét, a többi fronton a csapat nem áll rosszul. Készül a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjére, és a nyolcaddöntőbe jutott az FA-kupában. A többi nagy angol klubban sokkal nehezebben válnak meg egy edzőtől. A Manchester Unitednél az elmúlt másfél évtizedben négy, az Arsenalnál egy kinevezett menedzser dolgozott. A Chelsea-nél tizenkettő. S lassan jöhet a tizenharmadik is. De a legkésőbb a nyáron biztosan.

Az angol sajtó szerint Abramovics most nem küldi el Contét, mert túl sok fontos mérkőzés következik rövid időn belül: rangadó a bajnokságban mindkét manchesteri csapattal, a BL-nyolcaddöntő a Barcelona ellen. Ám az szinte biztos, hogy Conte a nyáron távozik, Tegnap az olasz szövetség, a FIGC bejelentette, hogy a nyárig nem nevez ki új szövetségi kapitányt Gian Piero Ventura helyére, a tavasszal Luigi Di Biagio, az utánpótlás-válogatott eddigi kapitánya vezeti a Squadra Azzurrát. A nyárig. S akkor megy Conte?