Sport

Mégsem tér vissza a ringbe Mayweather

Az amerikai bokszoló szilveszterkor Szajtamában küzdött volna meg a japán Naszukavával, de elmondása szerint a meccs szervezői félrevezették

Két nappal tokiói sajtótájékoztatója után visszamondta a japán kick-boxos, Naszukava Tensin elleni mérkőzését a legendás ökölvívó, Floyd Mayweather.

A karrierje mind az 50 profi bokszmeccsén győztes amerikai szupersztár szerda este Instagram-oldalán írt arról, hogy őt és menedzsmentjét félrevezették Japánban. Amikor megérkeztek a sajtótájékoztatóra az előre megbeszéltekkel szemben teljesen másról volt szó. "Elsőként szeretném leszögezni, én, Floyd Mayweather soha nem állapodtam meg egy mérkőzésről Naszukava Tensin ellen" - írta a bokszoló, hozzátéve, hogy ott helyben le kellett volna állítaniuk a sajtótájékoztatót.

A japán RIZIN nevű, kevert harcművészetekkel foglalkozó szövetség hétfői sajtótájékoztatóján - Mayweather jelenlétében - elhangzottak alapján a 41 éves legendás ökölvívó szilveszterkor Szajtamában küzdött volna meg a 20 éves hazai kedvenccel. Az viszont - amint a résztvevők akkor jelezték - még nem dőlt el, hogy milyen szabályrendszerben és melyik súlycsoportban küzdenek majd meg a felek.

Mayweather először a 49. meccse után vonult vissza 2015 szeptemberében, ám tavaly egy összecsapásra visszatért, melyen nagyon simán verte az MMA-s Conor McGregort.