Sport

Másodfokon is pert vesztett Hosszú Katinka

Casey Barrett doppingolással vádolta a magyar úszót, aki beperelte az újságírót

Az arizonai bíróság másodfokon is elutasította Hosszú Katinka keresetét, amelyben beperelte Casey Barrett újságírót, aki szerint a magyar úszó doppingolással éri el az eredményeit.

Hosszú Katinka a napokban kiválóan szerepel a dániai rövidpályás Európa-bajnokságon, sportteljesítménye mellett azonban ezúttal egy jogi ügye miatt is bekerült a hírekbe.

Mint ismeretes, 2015-ben a Swimming World szaklap internetes oldalán Casey Barrett újságíró cikkében azzal vádolta meg a magyar sportolót, hogy az NDK-úszónőkhöz hasonlóan tiltott teljesítményfokozóknak köszönheti sikereit.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség akkori elnöke a testület nevében hivatalos levélben tiltakozott a vádak ellen, majd később maga az érintett és sajtótájékoztatót tartott az ügyben, és ügyvédein keresztül beperelte az újságírót.

Az úszó keresete azonban nem járt számára pozitív eredménnyel: Tavaly első fokon, most pedig a Swimming World híre szerint másodfokon is elutasította beadványát az arizonai bíróság. Az indoklás szerint Barrett nem rágalmazott, csak a véleményét írta le a témában.