Sport

Magyarország az európai golfélet fókuszában

A nemzetközi versenyek segítik a sport európai felzárkóztatását

Sugár András, a Magyar Golf Szövetség (MGSZ) elnöke szerint jó irányban halad a sportág európai felzárkózása Magyarországon.

A sportvezető az MGSZ díjátadó gáláján elmondott ünnepi köszöntőjében gratulált a magyar golfozóknak a hazai és nemzetközi versenyeken idén elért eredményekhez, amelyek bizonyítják, hogy "a felnövő generáció képes a sportág sok évtizedes lemaradását behozni". Zalacsány 2Golfpálya Zalacsányban

A szövetséget immár tíz éve irányító Sugár András külön kiemelte, hogy a nemzetközi versenyek a következő években is az európai golfélet fókuszába helyezik majd Magyarországot.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója hangsúlyozta, hogy az egyéni teljesítmények mennyire meghatározóak a sportág társadalmi megítélése és szélesebb körű népszerűsítése érdekében. Hozzátette, hogy a MOB és a szövetség folytatja együttműködését az iskolai program, az utánpótlás-nevelés és az olimpiai kvalifikáció területén.

Az MGSZ honlapjának beszámolója szerint az év legjobb golfozója Csányi Olivér, a Ciprus Open harmadik helyezettje, illetve a női ranglistát vezető Batta Krisztina lett. Díjazták a profi ranglistát vezető Lugosi Tamást is, valamint tovább bővült a Magyar Golfhírességek Csarnoka, amelybe ezúttal Sándor L. Tamást választották be.