Sport

Kiszakadt a Real-gólzsák a Depor ellen

Zinedine Zidane fiai hétszer vették be a vendég La Coruna-iak kapuját

A spanyol labdarúgó bajnokság 20. fordulójában a Real Madrid hazai környezetben hátrányból fordítva 7-1-re diadalmaskodott a Deportivo La Coruna ellen. A fővárosiak ezzel három mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatuk végére tettek pontot.

ronaldo la coruna
A gólképtelensége miatt mostanában sokat kritizált Ronaldo ezúttal duplázni tudott. Fotó: Reuters
Az utóbbi hetekben finoman szólva hagy némi kívánnivalót a Real játéka: legutóbbi három bajnokijukon nem tudtak győzni, ebből kettőn pedig még az ellenfél kapujába is képtelenek voltak betalálni.

Bár nem kezdték rosszul a találkozót, a 23. percben úgy tűnt, tovább folytatódhat a Királyi Gárda vesszőfutása, hiszen Adrián révén a vendégek kerültek előnybe.

Zinedine Zidane együttese azonban nem sokat késett a válasszal: kilenc perccel később Marcelo átadásából Nacho volt eredményes, majd a 41. percben ugyancsak a brazil szélsőhátvéd jeleskedett előkészítőként, a befejező szerepét ezúttal Gareth Bale vállalta magára.

A hazai közönség tehát már a félidőben is örülhetett, hiszen kedvencei vezettek, a második játékrész gólfesztiváljával azonban tényleg kiszolgálták a publikumot Ronaldóék.

Az 58. percben Toni Kroos rajzolta szögletből Gareth Bale kobakjára a labdát, a walesi támadó pedig nem hibázott, ezzel már öt találatnál jár a 2018-as naptári évben, ennyit egy játékos sem szerzett a La Ligából.

Tíz percre rá Ronaldo villant: csodálatos sarkazással tálalt Modric elé, aki 18-ról talált a hálóba. Az utolsó bő negyed órában aztán a portugál klasszis maga is feliratkozott a gólszerzők listájára, előbb lábbal, majd fejjel. Utóbbi szituációnál fejbe rúgták, felszakadt és vérzett a szemöldöke, de némi ápolást követően visszatérhetett a pályára.

A végeredmény két perccel a lefújás előtt Nacho állította be, a Real Madrid 7-1-es sikerével lezárta rossz sorozatát, jelenleg negyedik a liga tabelláján.