Kihirdették a Kerepesi úti Sportpark tervpályázatának nyertesét

Deutsch Tamás: A létesítmény jövőre készülhet el, az MTK vagyonkezelésébe kerül majd

A 2019-es, 15. Maccabi Európa Játékok központi helyszínéül szolgáló Kerepesi úti Sportparkra kiírt építészeti tervpályázatot a Sagra Építész Stúdió Kft. nyerte.

A sajtónyilvános eredményhirdetésen Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke elmondta, hogy az egykori Taurus, majd Michelin gumigyár helyén létesítendő 20 hektáros, több csarnokból és szabadtéri pályából álló sportpark lesz a fő helyszíne 2019. július 29. és augusztus 7. között a zsidó sportolók számára rendezendő játékoknak, s a versenyek háromnegyedének-négyötödének ad majd otthont. A sportvezető hozzátette: az esemény után az MTK Budapest, a Maccabi Vívó és Atlétikai Club utánpótláskorú sportolói veszik birtokukba a létesítményeket, de ezen kívül a Makkabi Európa Játékokat rendező konzorcium harmadik szereplője, a Mazsihisz is használja majd közösségi rendezvényeire.

Deutsch Tamás kifejtette: a Kerepesi úti Sportpark területét az állam vásárolta meg, s később - az Új Hidegkuti Sándor Stadionhoz hasonlóan - az MTK Budapest vagyonkezelésébe kerül. Az elnök tájékoztatása szerint miután az állami sportirányítás és a kormány támogatásáról biztosította a játékok megrendezését, a kabinet szerdai ülésén határoz a sportpark kivitelezéséhez szükséges források biztosításáról.

Görözdi György, az MTK Budapest létesítményfejlesztésekért felelős igazgatója, a bíráló bizottság elnöke ismertette, hogy a tervpályázatra tízen regisztráltak, majd hárman nyújtottak be pályázatot. A sajtónyilvános eredményhirdetésen kiderült, hogy tervpályázatot a Sajtos Gábor vezette Sagra Építész Kft. nyerte. Pálfy Sándor, a bíráló bizottság társelnöke szerint mindhárom pályázat megvalósítása a tervek alapján reális, de a győztes pályamű adta a legelőremutatóbb javaslatot, így kisebb módosításokkal alkalmas a továbbtervezésre.

Az építkezés a tervek szerint 2017 őszén indul el, és várhatóan 2018 végére készül el.