Sport

Kézilabda: Megszenvedett, de végül nyert a Szeged a Motor ellen

Bánhidiék egy góllal győzték le ukrán ellenfelüket

A MOL-Pick Szeged 30-29-re legyőzte az ukrán Motor Zaporizzsja csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában, vasárnap.

A szegediek számára szinte teljesen tét nélküli volt a találkozó, hiszen az már korábban eldőlt, hogy nem végezhetnek a másodiknál rosszabb helyen a csoportjukban, az elsőségre pedig már csak minimális matematikai esélyük volt. Ezzel szemben az ukrán csapatnak rendkívül fontos volt a két pont megszerzése a rájátszásba kerüléshez.

Mindez látszott is az első félidőben, mert a vendégek az első perctől kezdve jobban összpontosítottak. A 12. percben már 6-3-ra vezettek, sőt öt perccel a szünet előtt 9-14 volt az állás, végül a Szeged némileg fel tudott zárkózni az első félidő végére. A hazaiaknak nem volt értékelhető kapusteljesítményük, és szinte minden poszton akadt gyenge periódusuk az első felvonásban.

alilovic
A csoport állása: 1. Paris Saint-Germain (francia) 22 pont, 2. MOL-Pick Szeged 19, 3. Flensburg-Handewitt (német) 12, 4. HBC Nantes (francia) 11, 5. PPD Zagreb (horvát) 10, 6. Motor Zaporizzsja 9, 7. RK Celje PL (szlovén) 7, 8. Skjern HB (dán) 6