Sport

Késely Ajna és Pusztai Liza aranyat, Milák ezüstérmet zsebelt be

Jól szerepelnek a magyarok az Ifjúsági Olimpián

Az úszó Késely Ajna aranyérmet nyert 800 méter gyorson kedden a III. nyári ifjúsági olimpián Buenos Airesben. A kardozó Pusztai Liza  szintén nem talált legyőzőre, Milák Kristóf pedig ezüstérmet szerzett 100 méteres pillangóúszásban. A magyar küldöttség zászlóvivője, a dzsúdós Vég Zsombor ugyancsak dobogóra állhatott, ő bronzérmet ünnepelhetett.

késely ajna
.

Milák Kristóf 51.50 másodperccel idei legjobb idejét úszta, azonban a 16 esztendős orosz Andrej Minakov 51.12-es hatalmas egyéni csúccsal megelőzte őt.    Milák vasárnap 400 méter gyorson, hétfőn pedig 200-on győzött.

A kardozó Pusztai Liza aranyérmet szerzett. A 17 éves magyar versenyező a fináléban magabiztos, 15-9-s győzelmet aratott a mexikói Natalia Botello Cervantes felett. Pusztai a magyar küldöttség hetedik aranyérmét szerezte az argentin fővárosban.

A díjlovagló Jármy Vince Európa válogatottjának tagjaként a vegyes csapatversenyben lett második, ezt a számot - amelyet nem számolnak bele az éremtáblázatba - Észak-Amerika együttese nyerte. Vég Zsombor a cselgáncsozók 100 kilogrammos kategóriájában lett harmadik: a 16 éves ceglédi versenyző a bronzmérkőzésen ipponnal múlta felül szlovén riválisát.

Mindhárom magyar csapat továbblépett

A strandkézilabdázóknál a magyar fiú és a lány csapat, míg a strandröplabdázóknál a Stréli Bence, Hajós Artúr páros is továbbjutott. Az utanpotlassport.hu tájékoztatása szerint a fiú strandkézilabdázók kedden a spanyoloknál, majd a thaiföldieknél is szétlövést követően bizonyultak jobbnak, míg a lányok előbb az oroszokat - szintén szétlövéssel -, majd a horvátokat győzték le. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közlése szerint az így egyformán négy-négy győzelemmel álló két együttes a középdöntőben folytathatja szereplését. Ugyancsak a MOB honlapja számolt be arról, hogy Stréli és Hajós a csoportkörben megőrizte a veretlenségét, és onnan az első helyen végezve jutott be a legjobb 16 közé.

A magyar küldöttség három versenynap után 7 arannyal-, valamint 1-1 ezüsttel és bronzzal az éremtábla második helyén áll az oroszok (13, 2, 1) mögött.

A jövő csütörtökig tartó viadalon 20 sportágban 79 magyar fiatal állt, illetve áll rajthoz. Az ifjúsági olimpián a 15-18 éves korosztályból több mint 4000 sportoló vesz részt.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom