Sport

Keretet hirdetetett Benedek: Madaras nem utazik Rióba

A kimaradt játékosok továbbra is együtt készülnek a csapattal

Benedek Tibor szövetségi kapitány hétfőn kihirdette a magyar férfi vízilabda-válogatott végleges, 13 fős olimpiai keretét, amelyből kimaradt Madaras Norbert.

A szövetségi kapitánynak hat fővel kellett szűkítenie a csapatot, amelyben Decker Attila, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Nagy Viktor, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton és Zalánki Gergő kapott  végül helyet.

A kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert mellett kikerült a keretből Bisztritsányi Dávid, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Gór-Nagy Miklós és Tóth Márton, de a magyar szövetség (MVLSZ) honlapjának beszámolója szerint ők a továbbiakban is együtt készülnek a csapattal.

A januári, szerbiai Európa-bajnokságon bronzérmes csapat tagjai közül hárman, a 2013-as barcelonai világbajnokságon aranyérmes vízilabdázók közül pedig négyen maradtak ki az olimpiai keretből.

Nagy harc volt a csapatba kerülésért

Benedek Tibor - aki több héttel a végleges határidő előtt nyilvánosságra hozta névsorát - úgy fogalmazott: nagy volt a harc a csapatba kerülésért, és a 19-es keret minden tagjának volt esélye bekerülni a 13-ba.

„Úgy érzem, a most kijelölt csapat gyors, kellően ötvöződik benne a fiatalos lendület és a rutin. Egy hónapunk lesz arra, hogy együtt készüljünk, összeszokjunk, ami azért is különösen fontos, mert nagy a korkülönbség néhány játékos között. Lesz időnk összeérni” - nyilatkozta.

A szövetségi kapitány Madaras Norbertről elmondta: a kétszeres olimpiai bajnok úgy vállalta a felkészülést, hogy nem volt garantált helye, de végig becsülettel dolgozott. „Tudjuk, hogy fantasztikus játékos, nagy rutinnal, ugyanakkor a döntésem szerint két balkezessel erősebbek vagyunk” - tette hozzá.

A magyar válogatott június 6-án kezdte a felkészülést, következő edzőmérkőzéseit a jövő hétvégén, a margitszigeti BENU Kupán játssza, ahol Horvátország, Grúzia és Ausztrália lesz az ellenfele. Rio de Janeiróba július 30-án utazik a csapat, első olimpiai csoportmérkőzését pedig augusztus 6-án, Szerbia ellen játssza.

A magyar válogatott végleges olimpiai kerete:

kapusok:

Decker Attila (RacioNet-Honvéd), Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép)

mezőnyjátékosok:

Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert (ZF-Eger), Kis Gábor, Varga Dénes, Vámos Márton (Szolnoki Dózsa-Közgép), Manhercz Krisztián (ContiTech-Szeged-Diapolo), Szivós Márton (RacioNet-Honvéd), Varga Dániel (Ferencvárosi TC), Zalánki Gergő (A-Híd-OSC-Újbuda)