Sport

Kádár Tamás: El kell viselni a pofonokat

A Dinamo Kijevben légióskodó védő megérti a szurkolók csalódottságát a válogatott szereplése kapcsán

A válogatott idei gyenge produkciójáért nem lehet kizárólag Bernd Storckot hibáztatni, mindenki egyformán részese volt a kudarcnak, aki pályára lépett a csapatban – véli Kádár Tamás. A Dinamo Kijev védője megérti azokat a szurkolókat, akik kifütyülik az együttest a vereségek után, de bízik benne, hogy Georges Leekensszel ismét sikeres lehet a nemzeti tizenegy.

Kádár Tamás a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, mostanra tökéletesen sikerült beilleszkednie Kijevben, bíznak benne, amit az is jól mutat, hogy a Dinamo játékosai közül ő töltötte a legtöbb időt a pályán a jelenlegi szezonban, ráadásul ismét kedvenc posztján, középhátvédként szerepelhet.

Azt is megszokta már, hogy az Európa Liga miatt folyamatosan csütörtök-vasárnap ritmusban játszanak, és úgy látja, az idény végén képesek lehetnek megnyerni a bajnoki címet, bár nincs könnyű dolguk, mert míg ők inkább ukrán fiatalokra építenek, a Sahtar gerincét rutinosabb légiósok alkotják.

Távlati terveiről is beszélt a sportnapilapnak: „Szeretnék még erősebb csapatban játszani, nyugat-európai bajnokságban szerepelni, de határidőt nem szabtam magamnak. Egyelőre az a legfontosabb, hogy állandó lehetőséget kapjak, s elkerüljenek a sérülések” - mondta.

A válogatott szereplése kapcsán közölte, megérti a drukkerek csalódottságát: „Nem könnyű megélni, amikor a szurkolók a lefújás után fütyülnek, és le akarják vetetni a mezt, de a profi futballban ez is benne van. Megértem, miért viszonyultak így hozzánk. Azt kaptuk, amit adtunk.”

Ugyanakkor leszögezte, nem szabad csak Bernd Storck nyakába varrni az elmúlt időszak kudarcait, el kell viselniük a pofonokat, viszont bízik benne, hogy az új kapitánnyal sikeresebbek lesznek majd: „Ez csapatjáték, aki csak egyetlen percet is játszott kétezertizenhétben a nemzeti csapatban, ugyanúgy benne van a gyengébb eredményekben, mint a meghatározó labdarúgók és a szakmai stáb tagjai. A pozitívumok és a negatívumok tekintetében sem lehet senkit kiemelni, az idei kudarcokban mindenki hibás volt” - fogalmazott Kádár Tamás