Sport

Hosszú országos csúccsal ezüstérmes 200 háton

A fiatal Milák Kristóf bravúros versenyzéssel második 100 pillangón - Kapás ötödik 800 gyorson - A 4x100-as vegyes gyorsváltó hatodikként zárt +GALÉRIA

Hosszú Katinka ezüstérmet nyert 200 méter háton szombaton a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. Ugyancsak második lett 100 pillangón a fiatal Milák Kristóf, a szám másik magyar indulója, Cseh László ötödik helyen ért célba. Kapás Boglárka szintén ötödik helyezést ért el a 800 méteres gyorsúszás fináléjában, míg Bohus Richárd összesítésben a 10. legjobb időt úszta 50 méter háton, így nem jutott tovább az elődöntőből. A 4x100-as vegyes gyorsváltók küzdelmeiben hatodikként zárt a magyar csapat, a számban amerikai siker született új világcsúccsal.

hosszú dobogó ezüstérem
"Nagyon szerettem volna érmet szerezni, majdnem arany lett belőle. Egyéni csúcsot úsztam, ennek is nagyon örülök" - mondta Hosszú, majd hozzátette, kicsit elkalkulálta magát az elődöntőben, így utólag az ezüstérmet tekintve még inkább bosszantotta volna, ha nem jut fináléba. Kitért rá, még így is rengeteg van az úszásában.

Milák Kristóf ezüstérmet nyert 100 méter pillangón

A mindössze 17 éves Milák az előfutam és az elődöntő után harmadszor is junior világcsúcsot úszott, 50.62 másodperces idejével pedig tovább javította országos rekordját. A számot az amerikai Caeleb Remel Dressel nyerte, Cseh László ötödik lett.

cseh milák 100 pillangó
..6. Magyarország (Kozma Dominik, Bohus Richárd, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn) 3:25.02