Sport

Hatgólos Vargáék előnye

Vízilabda. Újra kupagyőztes lehet a Ferencváros

Tizenkilenc év után újra európai trófeát nyerhet ma a Ferencváros, amely hatgólos előnnyel fogadja a Nagyvárad csapatát az Európa-kupa döntőjének visszavágóján (18 óra, tv: Digisport1), a Népligetben. Gerendás Györggyel, az FTC szakmai igazgatójával nem csak a kupadöntőről beszélgettünk.

Gerendás György 20170405
Gerendás György (Forrás: Fradi.hu)

– Nem túlzott óvatosság, hogy a hatgólos előnynél Varga Zsolt, a csapat edzője mindenkit óva int a korai ünnepléstől?

– Semmiképpen nem mondanám túlzott pesszimizmusnak Varga Zsolt szavait, mert jó csapat a Várad. Ennek az Európa-kupának a nagy esélyese a Verona együttese volt, amelyet a váradiak kettős győzelemmel búcsúztattak. Az igazsághoz tartozik, hogy még nem láttam a nagyváradia­kat annyira a tudásuk alatt játszani, mint az ottani meccsen, ugyanakkor a mieinket ennyire koncentráltan és összeszedetten sem teljesíteni, mint akkor. Mindenki ünnepelni akar, és nem jó, ha egy játékos úgy ugrik vízbe, hogy csak legyünk túl a kötelezőn. Ezért aztán én is óvatosságra intek mindenkit.

– A sikeres kupaszereplés mellett a bajnokságban a negyedik helyen áll a Fradi. Gondolom, jobb szereplést vártak a nyáron klasszisokkal megerősített csapattól.

– Igen, valóban jobb eredményre számítottunk, úgy gondoltuk, hogy játéktudásban közel vagyunk a hazai élcsapatokhoz. Lehet, hogy közelítettünk is hozzájuk, de ez még mindig nem elég. Ugyanakkor azt is meghatároztuk, hogy tizenkilenc év után jó lenne végre döntőt játszani, és ez az Európa-kupában sikerült.

– De a bajnokságban jószerivel néha kínlódnak, pedig a nyáron válogatott játékosokat igazoltak.

– Egy csapatnak össze kell érnie. A futballhoz hasonlítanám, ha Ronaldót és Messit egy csapatba állítanám, lehet, hogy nem lennének egy ideig hatékonyak. A mi csapatunk Varga Dániel klasszisára épít, és a válogatottságot lemondó kulcsjátékosunk szinte az egész szezont sérülten játszotta végig. Most a nyáron lesz lehetőség, hogy rendbe rakják sérült vállát. Egészségesen vezéregyéniség lesz.

– Gondolom, a nyáron most is erősíteni szeretnének. Vannak kiszemeltjeik?

– Vannak, bár neveket nem szívesen mondanék. Jó lenni végre megint a bajnokságért játszani, bár roppant kiegyensúlyozott a hazai mezőny, itt még negyediknek lenni is igen nehéz. De előre akarunk lépni.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom