Sport

Hat aranyérem már elfogadható lesz Rióban

A legjobb tízbe kerülnénk a nemzetek rangsorában

Hat aranyéremmel talán már elégedettek lennénk – fogalmazott Fábián László, a riói magyar csapat vezetője a nyári játékokkal kapcsolatos elvárásokról. Az egykori olimpiai bajnok szerint a stábtagokkal együtt összesen 250-260 magyar utazhat Brazíliába.

Fábián László, az olimpikonokok csapatvezetője a Digisport Reggeli start című műsorában nyilatkozott. Itt elmondta, hogy a július 8-i MOB közgyűlésen derül ki a végleges utazónévsor, hisz néhány sportágnál már most több kvótát szereztünk, mint az országonként megengedett indulói létszám.
Szöul olimpiai bajnok öttusázója az éremesélyekről is beszélt, noha a jóslatoktól az egész Olimpiai Bizottság óvakodik. A Londonban elért nyolc aranynál kicsivel kevesebbel is beérnék a sportvezetők. Dobogós, vagy aközeli helyezést várnak a párbajtőr- és a két vízilabda csapattól, de a kajak-kenu valamint az úszó számokban is „több érem van”.
„El tudom képzelni, hogy hat arannyal már mindenki elégedett lenne a MOB-nál, de nem nagyon szeretnénk jósolni” – mondta Fábián, majd hozzátette: személy szerint abban bízik, hogy az összes elért helyezés alapján Magyarország, a nemzetek rangsorát tekintve, benne lesz a legjobb 10-12-ben.

Objektum doboz

Amint azt tegnap megírtuk, a Magyar Olimpiai Bizottság nagyjából 140 résztvevő sportolóval számol, így stábtagokkal és vezetőkkel együtt 250-260 fős lehet a magyar delegáció. Ez az akkreditáció és az elszállásolás terén is komoly feladat elé állítja a szervezőket.