Sport

Hamilton gyakoribb szabályváltoztatásokat javasol

A Mercedes pilótája úgy véli, a kiszámíthatatlanabb futamok a szurkolókat is jobban érdeklik

Lewis Hamilton szerint több szempontból is jót tesznek a Forma-1-ben nemrég bevezetett szabálymódosítások. Egyrészt új kihívást jelentenek a csapatok és a versenyzők számára, a nagy csatákban megszerzett győzelmek pedig nemcsak a pilótáknak értékesebbek, de a szurkolók is szívesebben nézik a kiszámíthatatlanabbá váló versenyeket. A változatosság fenntartása érdekében Hamilton azt tanácsolja a Száguldó Cirkusz irányítóinak, hogy gyakrabban módosítsák a regulákat.

„Minél többet csatázol, annál jobb érzés, ha végül nyersz, szóval készen állunk a kihívásra és a csatákra – nyilatkozta a háromszoros világbajnok. – Ez az, amire készültem, szóval nem hiszem, hogy rossz dolog lenne. Nem emlékszem, mikor volt legutóbb olyan, hogy három év után változtatták meg a szabályokat. Szerintem le kellene rövidíteni ezt az időt, és több változtatást kellene bevezetni” - idézi a háromszoros világbajnok pilótát a Nemzeti Sport Online.

Hamilton azon a véleményen van, hogy a szabályváltoztatásokból következő bizonytalanság révén kiszámíthatatlanabbá válnak az erőviszonyok, emiatt pedig a szurkolók érdeklődése is megnő a futamok iránt.

Ha drasztikus változásokat vezetnek be, az feldobna mindent. Sosem láttam még a rajongókat annyira izgatottnak az új szezon miatt, mint idén, hiszen nem tudták, hogy alakul az erősorrend” – mondta a brit versenyző.