Sport

Hamarosan indul a tao2

Az adókedvezmények hatására jelentősen nőtt az igazolt versenyzők száma

A tao (társasági adókedvezmény) jelenlegi rendszere 2017 júniusában véget ér, de már dolgoznak a tao 2-n, amelynek célterülete az utánpótlást szolgáló sportlétesítmények fenntartása lesz - közölte egy konferencián Szabó Tünde.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára arról beszélt, hogy amióta a kormány 2010-ben stratégiai ágazattá tette a sportot, a bevezetett intézkedések hatására öt százalékról több mint tizenöt százalékra nőtt a rendszeresen sportoló emberek száma. Megjegyezte, átalakult a sport támogatása is, ami lehetővé tette a sportlétesítmények fejlesztését is, hiszen ezen a téren óriási a lemaradás.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a sportot érintő társaságiadó-kedvezmény (tao) bevezetése óta a látvány-csapatsportágakban 260 ezerről 350 ezerre emelkedett az igazolt versenyzők száma, és a növekedés elsősorban az utánpótláskorú sportolók között jelentős.

Szabó Tünde hangsúlyozta, hogy folytatódnak a már bevált programok, támogatási formák, és kiemelte a mindennapos testnevelés fontosságát. A legnagyobb feladatok között említette a Testnevelési Egyetem fejlesztését, a szabadidősport fokozott támogatását, a sporttörvény módosítását, az új nemzeti sportstratégia, szükség esetén egy új sportörvény megalkotását, a nemzeti sportinformációs rendszer elindítását és működtetését, a sportdiagnosztikai labor fejlesztését és a táplálékkiegészítő-bevizsgáló laboratórium létrehozását.