Sport

Fucsovics negyeddöntőbe jutott Münchenben

A magyar teniszező párosban a legjobb 16 között búcsúzott a viadal küzdelmeitől

Fucsovics Márton bejutott a negyeddöntőbe az 501 ezer euró (157 millió forint) összdíjazású salakpályás müncheni férfi tenisztornán.

A magyar játékos - a világranglista 61. helyezettje -, aki a nyitókörben az argentin Guido Pellát búcsúztatta, a 16 között Marco Cecchinatóval találkozott. Az olasz teniszező vasárnap nem kis meglepetésre megnyerte a budapesti ATP-tornát, amelynek főtáblájára csak szerencsés vesztesként jutott fel a selejtezőből, és sikerével 33 helyet javítva az 59. lett a rangsorban.

A 26 éves magyar alaposan megküzdött az első szettben ellenfelével, aki 3:0-ra elhúzott, ám ezt követően kétszer is elvesztette az adogatását. Fucsovics 5:4-nél nem tudta kiszerválni a játszmát, ám a rövidítésben második szettlabdáját már értékesítette.

A folytatás jóval simábban alakult, a magyar Davis Kupa-válogatott vezére 3:0 után csak egy gémet engedélyezett riválisának, és 1 óra 28 perc elteltével győzött. "A játékommal eddig sem volt különösebb baj, csak kellett egy kis idő, hogy minden a helyére kerüljön, meg persze az előző napi sikerélmény is jót tett az önbizalmamnak" - értékelte a mérkőzést közösségi oldalán Fucsovics. 

A pénteki negyeddöntőben a német Maximilian Marterer (73.) következik, aki a vártnál simábban verte a harmadik helyen kiemelt argentin Diego Schwartzmant (16.).  "Nem gondolkodtam rajta, hogy ki lenne jobb következő ellenfélnek, Schwartzmannal még nem játszottam, Marterernek pedig esetleg vissza tudnék vágni a Miamiban elszenvedett vereségért" - fogalmazott a magyar játékos.

Párosban a legjobb 16 között véget ért a torna a magyar játékos számára

A párosok küzdelmeiben a bosnyák Mirza Basic oldalán lépett pályára Fucsovics, duójuk sima vereséget szenvedett az első helyen kiemelt Lukasz Kubot, Marcelo Melo lengyel, brazil kettős ellen. Az ATP honlapja szerint Kubotéknak mindössze 41 percre volt szüksége a rendkívül fölényes sikerhez. Fucsovics és partnere mindössze két játékot tudott nyerni a találkozón.

Müncheni tenisztorna
Egyes, nyolcaddöntő:
Fucsovics Márton-Marco Cecchinato (olasz) 7:5 (7-5), 6:1

Páros, negyeddöntő:
Lukasz Kubot, Marcelo Melo (lengyel, brazil, 1.)-Fucsovics Márton, Mirza Basic (magyar, bosnyák) 6:1, 6:1