Sport

Fucsovics bravúros győzelme Melbourne-ben

A magyar teniszező Querrey elleni sikerével bejutott a legjobb 32 közé az Australian Openen

Fucsovics Márton óriási meglepetésre négy szettben legyőzte a 13. helyen kiemelt amerikai Sam Querreyt, ezzel bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójába.

A világranglistán 80. magyar játékos - aki életében először főtáblás Melbourne-ben - csütörtökön 2 óra 45 perc alatt verte az ATP-rangsorban 13. ellenfelét. Ezzel közösségi oldala szerint Kuhárszky Zoltán 1983-as menetelése óta ő az első magyar férfi, aki bejutott az év első Grand Slam-tornáján a 32 közé.

"Ilyenkor valami okosat kéne mondani azt hiszem, de nem tudok. A felhőtlen öröm minden gondolatomat elhomályosítja" - fogalmazott Facebook-oldalán a 25 éves teniszező. - "Hittem benne, hogy meg tudom verni, és végül sikerült is. Köszönet mindenkinek a szurkolásért, megyünk tovább, mert még messze a vége" - tette hozzá.

A nyilatkozat alatt egy tréfás felsorolás áll: "első Grand Slam-főtábla győzelem kipipálva, első top 20-as győzelem kipipálva, első nyolcaddöntő?"

Fucsovicsra a harmadik körben Nicolas Kicker (93.) vár, aki előzőleg a 22. helyen kiemelt kanadai Milos Raonicot (23.) és a szlovák Lukas Lackót (86.) búcsúztatta. Eddig egyszer találkozott a szintén 25 éves argentinnal, idén újév napján 6:0, 6:3-ra verte őt az indiai Púnában.

Ha a következő akadályt is sikerrel veszi, a nyíregyházi játékos a nyolcaddöntőben a címvédő Roger Federerrel csaphat össze.

Australian Open
Férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Fucsovics Márton-Sam Querrey (amerikai, 13.) 6:4, 7:6 (8-6), 4:6, 6:2