Foci Vb: Japán-Szenegál ÉLŐ

Fordulatos meccsen 2-2-es döntetlen született

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság a H csoportjának második fordulójában az első körben Kolumbiát meglepetésre legyőző Japán a lengyelek ellen diadalmaskodó Szenegállal mérkőzik.

11. perc: GÓÓÓÓÓL! Vezet Szenegál! Sabaly lövését Kavasima kapus Mané lábára üti, onnan pedig a hálóba pattan a labda. Szerencsés találat.

15. perc: Mané lövését ezúttal szépen védi Kavasima, ki sem pattan róla a labda.

Mennek, hajtanak a japánok becsülettel, komoly lehetőséget eddig még nem tudtak kialakítani.

34. perc: GÓÓÓÓÓÓL! Egyenlít Japán. Egy remek hosszú indítással Nagatomo cselez befelé, aztán a labda Inui elé kerül, aki gyönyörűen kilövi a hosszú alsó sarkot.

39. perc: Niang kap jó ütemű kiugratást, nyargal is, majd lő, a kifutó Kavasima azonban szépen hárít. Hát igen, a rutin meg az évek.

40. perc: Egy tetszetős japán labdajáratás után Haragucsi balról befelé húz, aztán tizenhétről csúnyán fölébombáz

44. perc: Egy szenegáli oldalszabadrúgást követően Niang nagyon üresen maradt, jobb oldalról középre is fejelte a labdát, Kavasima azonban a védők segítségével összeszedte a játékszert. Az afrikai csatár egyértelmű lesről indult, ám az asszisztens nem lengetett.

Vége az első félidőnek, jó iramú találkozó, aligha lesz eseménytelen a második félidő.

Megkeződött a második félidő.

50. perc: Oszako fejelhet tisztán a kaputól hét méterre, de Khadim N'Diaye kezébe bólint

51. perc: A túloldalon Niang lövése erős, de pontatlan

55. perc: Haszebe és Niang csatázik a labdáért, utóbbi kirakja a kezét, a japán középpályás vérzik az összecsapás után, nem tragikus a helyzet, de el kell hagynia a pályát.

58. perc: Ezúttal Sódzsit találja arcon Niang "kint felejtett" keze. Sárgát kap a szenegáliak csatára. Ezután jobban teszi, ha figyel az evezőkre a hasonló párharcoknál.

60. perc: Hatalmas japán lehetőség. A szenegáliak eladják a saját kapujuk előterében a labdát, Sibaszaki lapos beadásáról egy hajszállal maradt le Oszako

64. perc: Oszako nyargal el a bal szélen, bevárja Inuit, jó ütemben tálal elé, a Betis középpályása gyönyörű csavarással próbálkozik, a kapufa azonban a szenegáliakkal van.

67. perc: Szenegáli csere - N'Diaye lejön, Kouyate áll be.

68. perc: Ismaila Sarr lódulna meg, Inui még a 16-os előtt utoléri, lerántja. Sárgát kap a japán.

71. perc: GÓÓÓÓÓL! Szépen passzolgatnak a japán térfélen az afrikaiak, Sabaly ügyesen tarja meg, majd befordulva középre ad laposan, Niang átlépi, a hosszún Wagué érkezik, és irtózatos erővel a léc alá lő. Ismét vezet Szenegál!

78. perc: GÓÓÓÓÓÓL! Ott a japán válasz! Szépen szövik a támadást az ázsiaiak, a jobbról érkező beívelésre Khadim N'Diaye kiront, de a labda helyett csak az egyik japán csatárt üti el. A lecsorgó lasztit Inui gyűjti be a hosszún, lapos passzával megtalálja Hondát, aki a szenegáli védők között betalál a kapuba.

81. perc: Szenegáli csere - N'Diaye helyén N'Doye.

86. perc: Ismét változtat Aliou Cissé mester. Niang mára befejezte, Diouf áll a helyére.

87. perc: Cserélnek a japánok is: Lejön a remekül játszó Inui, pályán Uszami

Négy perc a hosszabbítás. 

Fordulatos, remek meccsen igazságosnak mondható döntetlen született. A japánok kicsivel talán többet tettek a sikerért, de a szenegáli együttes is jól futballozott.