Sport

Férfi vízilabda BL - Elődöntőben a Szolnok

Az Eger az ötödik helyért játszhat

A ZF-Eger nem jutott be a legjobb négy közé a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjében, miután csütörtökön 8-6-ra kikapott a horvát Jug Dubrovniktól a Margitszigeten. A késő esti meccsen a Szolnok 7-5-re verte a Barcelonetát, így a magyar bajnok a pénteki elődöntőben a görög Olympiakosz Pireusszal mérkőzik, míg az egriek az ötödik helyért játszhatnak. 

A Szolnoki Dózsa-Közgép bejutott a legjobb négy közé a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjében, miután csütörtökön 7-5-re legyőzte a spanyol Barcelonetát a Margitszigeten.

A magyar bajnok Varga Dénes váratlan lövésével jutott előnyhöz, majd Nagy Viktor mutatott be több remek védést a szemerkélő esőben kezdődött találkozón. Ezt követően Marc Minguell találatával egyenlített a sorozatot eddig egyszer megnyerő katalán együttes. Hét másodperccel a negyed vége előtt Kis Gábor bombájával újra a Szolnok szerzett vezetést.

 A második negyedben Nagy Viktor folytatta remeklését, míg Stefan Mitrovic egy nagyszerűen kijátszott támadást fejezett be góllal, kettőre növelve a Szolnok előnyét. A magyar csapat világbajnok kapusa újabb óriási védést mutatott be, majd Albert Espanol ziccerben a kapufát találta el, így a nagyszünetre 3-1-es szolnoki előnynél vonulhattak el a csapatok. A térfélcsere után Kis Gábor emberfórból növelte tovább a magyarok előnyét, s bár a Barceloneta Alberto Munarriz találatával zárkózott, Vámos Márton visszaállította a háromgólos különbséget (5-2), amelyet Nagy Viktor a kapufa segítségével tartott meg. A negyed végén Mitrovic megszerezte a szolnokiak hatodik, saját maga második találatát is.

A záró felvonásban Strahinja Rasovic góljával újra háromra csökkentette a különbséget, majd Viktor Rasovic faragta még tovább a spanyol hátrányt. A háromgólos magyar vezetés visszaállításáról Varga Dénes gondoskodott, majd még tovább növelhette volna a különbséget, ám ötméteresét Daniel López hárította. Két perccel a végső dudaszó előtt Martin Famera állította be a végeredményt, miután Nagy Viktor az utolsó másodpercben bemutatta utolsó bravúrját a találkozón Albert Espanol ziccerénél.

Nem sikerült a bravúr az egrieknek

Rögtön a találkozó elején előnybe került a háromszoros győztes horvát együttes, a rendező egri csapat a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter ötméteresével egyenlített. A következő támadásnál ismét a vendégeknél volt az előny. A nyitó felvonás utolsó egri támadását Uros Cuckovic pattintott lövésével zárták góllal a hevesiek, majd Branislav Mitrovic nagyszerű védésével a horvátok emberelőnyös lehetőségét is hatástalanították.

A második negyedben Mitrovic több védést is bemutatott, ám az Eger több nagy helyzetet is kihagyott, így öt góltalan perc után az összesen négy találatig jutó Luka Loncar centerből a Jugnak szerzett előnyt. Az egyenlítés a következő támadásból megszületett: Boris Vapenski emberelőnyből egalizált, sőt fél perccel később a vezetést is megszerezhette volna, ám ziccerét fogta a Jug kapusa, Marko Bijac, az ellentámadásból pedig újra a horvátok jutottak előnyhöz.

A nagyszünet után ismét kimaradt lehetőségek jellemezték a játékot: az egrieknek kétszer is a kapufa segített, míg a dubrovniki együttes jó kapusteljesítménye révén őrizte előnyét. Tette ezt egészen a negyed közepéig, amikor Cuckovic szépen kijátszott emberelőny végén vágta közelről a kapuba a labdát. Két perccel később pedig a mérkőzésen először a vezetést is megszerezte a házigazda Milos Cuk emberfóros góljával. Kettőre is növelhette volna előnyét az Eger, ám a center Bedő Krisztián ziccerét hárította Bijac, s ezt kihasználta a Jug: Loncar nyolc másodperccel a dudaszó előtt egyenlített emberelőnyből.

A záró felvonásban a Jug visszavette a vezetést, Vapenski emberelőnyből rögtön egyenlített. Ám nem állt sokáig 6-6 az eredményjelzőn, Loncar harmadik és negyedik góljával 8-6-ra ellépett a horvát gárda - először volt kéttalálatnyi a különbség a találkozón. Az eredmény már nem változott, a hajrában egyik csapat sem talált be a kapuba, így a Jug Dubrovnik jutott az olasz Pro Recco elleni pénteki elődöntőbe.

Eredmények Bajnokok Ligája:
Szolnoki Dózsa-Közgép - Barceloneta (spanyol) 7-5 (2-1, 1-0, 3-1, 1-3)

gól: Kis G., Mitrovic, Varga Dé. 2-2, Vámos 1, illetve Minguell, Munarriz, Stra. Rasovic, Vi. Rasovic, Famera 1-1
Jug Dubrovnik (horvát) - ZF-Eger 8-6 (2-2, 2-1, 1-2, 3-1)
gól: Loncar 4, Benic, García Gadea, Perrone, Markovic 1-1, illetve Cuckovic, Vapenski 2-2, Biros, Cuk 1-1

     

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom