Sport

Fej- és törzssérüléseibe halt bele a repülőgéppel lezuhant Emiliano Sala

A 28 évesen elhunyt argentin futballista holttestét múlt csütörtökön hozták fel a tengerefenékre lesüllyedt gépről

A becsapódáskor elszenvedett fej- és törzssérüléseibe halt bele a kisrepülőgéppel lezuhant Emiliano Sala, a Cardiff City labdarúgója.

A Cardiff csapata nem megy Tenerifére

Az angol élvonalban szereplő Cardiff City labdarúgócsapata Emiliano Sala repülőgép-szerencsétlensége miatt lemondta tenerifei túráját, hogy a játékosok családjaikkal tölthessék az elkövetkező napokat.

A Premier League-ben ezen a héten nem rendeznek fordulót, a Cardiff pedig már kiesett az FA Kupából, ezért a csapatvezetés terve az volt, hogy rövid edzőtábort tart a Kanári-szigeteken.

Az argentin Emiliano Sala tragédiája azonban átírta a programot. Neil Warnock vezetőedző azt tapasztalta, hogy az elmúlt két hét eseményei megrázták a játékosokat és a stábot egyaránt, így szerencsésebb, ha mindenki a szerettei körében pihen néhány napot.

"Sok mindent tapasztaltam már az életben, de ilyennel még nem szembesültem korábban" - mondta a tréner, hozzátéve: most minden játékos feldolgozhatja a történteket a családjával, "mert a család fontosabb mint a futball".

 A vizsgálatok első megállapításait hétfőn tették közzé Bornemouth-ban. A halottkém Ian Parry elmondta, hogy a holttestet az ujjlenyomat alapján azonosították. 

A légibaleseteket vizsgáló brit hatóság (AAIB), illetve a rendőrség tovább kutatja a szerencsétlenség okait.

A 28 évesen elhunyt argentin futballista holttestét múlt csütörtökön hozták fel a tengerefenékre lesüllyedt gépről. Az 59 éves pilótának, David Ibbotsonnak továbbra sincs nyoma.

Sala a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott Franciaországból Walesbe január 21-én. Az egymotoros repülőgép pilótája a La Manche-csatorna fölött 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről.

A gépre február 3-án bukkantak a tengerfenéken. 

A játékost a balesetet megelőző héten klubrekordot jelentő, 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért igazolta le a Cardiff.

Cardiffi klubelnök: Kifizetjük Sala vételárát, ha a szerződés kötelez

A Cardiff City elnöke, Mehmet Dalman azt mondta: kifizetik a 15 millió fontos vételárat a Nantes-nak Emiliano Saláért, amennyiben a szerződés erre kötelezi őket. A brit sajtó arról írt, hogy a Cardiff egyelőre nem akarja kifizetni az átigazolási díjat a Nantes-nak. Dalman most elárulta, hogy a francia klub perrel fenyegetőzik, de ők még várnak a végleges jogi álláspontra.

"Ha a szerződés arra kötelez bennünket, hogy fizessünk, természetesen megtesszük. - fogalmazott az elnök a BBC-nek nyilatkozva. - Ha azonban nem, és vannak bizonyos anomáliák, akkor mindenki joggal várja azt tőlem, mint elnöktől és vezetőtől, hogy a klub érdekeit szem előtt tartva védjem a pozíciónkat. És én pontosan ezt teszem." Dalman hozzátette: egyelőre még vizsgálják az esetet, s ez a folyamat eltarthat egy ideig, amikor azonban elegendő információ áll majd rendelkezésre, leülnek a Nantes illetékeseivel és megtalálják a megoldást.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom