Sport

Erős iramra számít Szalai Ádám

Labdarúgás. Már Lisszabonban edzett a válogatott

Bernd Storck szövetségi kapitány megtartotta első portugáliai edzését a magyar labdarúgó-válogatottnak, amely hétfő este érkezett Lisszabonba.

Öt nappal a szombat esti mérkőzés előtt a szakmai stáb már teljes kerettel dolgozhatott, miután utolsóként csatlakozott a csapathoz Korhut Mihály és Lang Ádám is. A válogatottból mindenki egészséges, senki sem hagyta ki a gyakorlást, ez egymás közti játékból és játékelemek gyakoroltatásából állt.

A Hoffenheim légiósa, az egyre jobb formában játszó Szalai Ádám szerint biztos, hogy hasonlóan nagy iramú mérkőzést játszanak majd a portugálokkal, mint a nyári Európa-bajnokságon elért 3-3-as döntetlen alkalmával.

A magyarok négy forduló után hét ponttal a harmadik helyen állnak csoportjukban a százszázalékos svájciak és a kilenc ponttal második portugálok mögött. Ha Storck csapata nyer szombaton az Európa-bajnok otthonában, akkor előlép a pótselejtezőt érő második helyre, vereség esetén viszont már ötpontos hátrányba kerül. A mérkőzés játékvezetője a lengyel Szymon Marciniak lesz, aki 2014-ben a magyar–dán felkészülési mérkőzést (2–2) vezette Debrecenben.


Nem fél a forró hangulattól a fiatal játékos

5 perces interjú: Sallai Roland, a Palermo 19 éves válogatott játékosa

– Májusban játszott a válogatottban, Elefántcsontpart ellen. Szombaton lehet kétszeres válogatott.

– Ezt a kapitány dönti el. Ha Bernd Storck pályára küld, én készen állok
a feladatra.

– Nem izgul?

– A kelleténél nem jobban. Mindenkiben van drukk, az enyém remélhetőleg egészséges izgalom.

– Érzi a kapitány bizalmát?

– A figyelmét mindenképpen. Ne­kem az a dolgom, hogy minden meccsen, itt meg az edzéseken a legjobb tudásom szerint teljesítsek, és ezt maximálisan igyekszem is megtenni. A kapitány sokszor elmondta már, hogy számít a fiatalokra, rajtunk tartja a szemét. És ez igaz is.

– Hogyan látja a vb-selejtező esélyét?

– Hát, nem mi vagyunk az esélyesek, elvégre az Európa-bajnok ellen saját hazájában pályára lépni nem kis kaland. És a portugál válogatott kitűnő játékosokból áll. De ezért nincs veszítenivalónk, s mindent meg fogunk tenni a jó eredményért.

– Mennyire jó vagy rossz egy fia­tal játékosnak egy vélhetően varázslatos hangulatú találkozón pályára lépnie?

– Több tízezer szurkoló előtt játszani mindenki számára óriási élmény. Szerintem nem csak nekünk, fiataloknak. Az Európa-első ellen pedig mindenki nem kis izgalommal készül, és hát megtiszteltetésnek veszi a szereplést.

– Mit gondol, ott lehetnek a vb-n?

– Majd kiderül. Arra hajtunk, a pótselejtezőt érő második helyre a csoportban. Persze ehhez nem szabad kikapnunk szombaton este Lisszabonban. Ezért dolgozunk keményen mindennap. (BF)