Sport

Elutasították a Real Madrid fellebbezését

Öt mérkőzésre tiltották el a portugál sztárt

A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) elutasította a Real Madrid fellebbezését Cristiano Ronaldo ötmeccses eltiltásának ügyében.

A négyszeres aranylabdás csatár vasárnap a spanyol Szuperkupa első mérkőzésén előbb a gólöröm közbeni mezlevételért, majd néhány perccel később műesésért is sárga lapot kapott, ráadásul meglökte Ricardo de Burgos Bengoetxea játékvezetőt.

Az RFEF öt mérkőzésre tiltotta el a portugál sztárt, aki a párharc visszavágója mellett a Deportivo La Coruna, a Valencia, a Levante és a Real Sociedad elleni bajnoki meccseken sem léphet pályára. Először szeptember 20-án, a Real Betis elleni találkozón játszhat majd a La Liga ötödik fordulójában.

Ronaldo dühösen fogadta a hírt, és Instagram-oldalára azt írta: "lehetetlen erre nem reagálni, öt meccs; túlzottnak és nevetségesnek érzem, a szövetség üldöz engem". Az Európa-bajnok támadó egyúttal megköszönte csapattársai és a szurkolók támogatását.

A bajnok fővárosiak a Szuperkupa első összecsapásán 3-1-re győztek a kupagyőztes Barcelona otthonában. A visszavágót szerdán (ma) 23 órától játsszák a Santiago Bernabéu Stadionban.