Sport

Elszállhat ma a Gyirmót utolsó, apró reménye is

Labdarúgás

Az NB I. élén azonos pontszámmal álló két csapat egyaránt pályaválasztóként szerepel a mai, 29. fordulóban. A sorozatban hét hazai bajnokiját megnyerő Bp. Honvéd a sereghajtó Gyirmótot fogadja.

A vendégek vereségük esetén, s ha az MTK pontot szerez Újpesten, már a matematikai (elméleti) reményüket is elveszítik a bennmaradásra. Ugyanakkor figyelemre méltó, hogy 2017-ben eddig öt idegenbeli bajnoki vagy kupamérkőzésükből négyszer döntetlenre voltak képesek. Ősszel nem kaptak ki a Bozsik Stadionban. A Videoton a legutóbbi két hazai meccsén összesen egy pontot szerzett. Ezúttal a vendégként (egyetlen, a Vasas elleni sikerét leszámítva) az utóbbi hónapokban gyengén teljesítő DVSC-t fogadja. A Ferencváros a Mezőkövesd ellen igyekszik javítani hazai mérlegét. A címvédő 2017-ben eddig négy hazai bajnokiból egyet nyert meg.


NB I., 29. forduló: Ferencváros–Mezőkövesd, Újpest-MTK (tv: M4), Diósgyőr-Vasas (Mezőkövesd), Haladás-Paks (Sopron), Bp. Honvéd-Gyirmót, mind 18.00, Videoton-Debrecen (Felcsút, tv: M4) 20.30.