Sport

Csúcsformában fejezte be az idényt Hosszú

Úszás

Nem fáradt el a hatodik napra, a 12. döntőjére sem Hosszú Katinka, aki országos csúccsal nyerte hetedik aranyérmét 100 m pillangón a windsori rövid pályás világbajnokságon, amelyen a dél-afrikai Chad Le Closszal egyforma eredménnyel ismét a világbajnokság legjobbja lett kilenc érmével.

Olimpiai bajnokunk a rövid pályás világbajnokságok női örökranglistáján az élre került: övé a legtöbb egyéni arany (13), a legtöbb összes érem (22 – 13-7-2). „Nagyon örülök a száz pillangón nyert az aranyéremnek, ez talán látszott is… Az egész világbajnokságon ez volt a legkönnyebb estém, hiszen csak egy versenyem volt, így aztán a végén kitörhettek belőlem az érzelmek. Iszonyúan intenzív volt az elmúlt hat nap, de mondhatom, csodálatos élmény volt itt versenyezni.”

A 15 fős magyar csapatból csak hatan kerültek be a döntőbe, Hosszú mellett Bernek Péter és Verrasztó Dávid lett dobogós, egy-egy bronzérmet nyertek. Magyarország hét arany-, két ezüst- és két bronzéremmel az összesített éremtábla második helyén végzett az Egyesült Államok mögött.