Sport

Budapesten indul az asztaliteniszezők World Tour-sorozata

Jövő szerdán rajtol a verseny a Tüskecsarnokban

Hárommillió dollár összdíjazású lesz az asztaliteniszezők idei tornasorozata, ami rekordösszeget jelent. A World Tour első tornájának Budapest ad otthont.

A 2015-ös széria huszonhárom ország huszonhárom versenyéből áll, ez is csúcs a nemzetközi szövetség (ITTF) történetében.
"Névadó szponzorunk, a GAC Group támogatásának köszönhetően minden idők legmagasabb összdíjazását kínáljuk, pontosan hárommillió dollárt, amely kétszáznegyvenezres emelkedés tavalyhoz képest" - közölte Faragó Judit, az ITTF ügyvezető igazgatója, a magyar szövetség korábbi főtitkára. Hozzátette: idén újdonság lesz, hogy a körverseny "három legaktívabb játékosa" a megnyert pénzdíján felül még osztozik egy harminckilencezer dolláros bónuszon is.
"Nagy boldogsággal tölt el bennünket, hogy a sorozat ismét öt kontinenst érint és idén két új rendezőt is köszönhetünk. Nagyon várjuk a jövő heti, magyarországi rajtot, ahol háromszázhatvan nevezéssel megdől a tavalyi részvételi rekord" - fogalmazott Faragó Judit.
A két új állomás a Koreai NDK-ban és Bulgáriában lesz.
A tavalyi gyakorlathoz hasonlóan a versenyeket idén is három kategóriába sorolták - csökkenő sorrendben szuper (hat torna), major (hat) és challenge (tizenegy). Minél magasabb a kategória, annál magasabb a pénzdíj, a megszerezhető világranglista- és WT-pontok száma.
A Tüskecsarnokban jövő szerdán rajtoló torna challenge-besorolású, az összdíjazása harmincötezer dollár lesz.