Sport

Botrányos jelenetek a Roma-Real meccsen +VIDEÓ

Keita megpróbálta fejbe dobni Pepét, majd a 88. percben palesztin zászlókkal rohantak be szurkolók a pályára

Botrányos jelenetek tarkították az AS Roma és a címvédő Real Madrid összecsapását az Egyesült Államokban zajló labdarúgó Bajnokok Kupája keddi játéknapján.

A meccs nyitánya előtti üdvözlésnél a rómaiakat erősítő, korábban a madridi csapat ősi riválisánál, az FC Barcelonában játszó Seydou Keita nem fogott kezet a spanyolok Bajnokok Ligája-győztes együttesének portugál védőjével, Pepével. Mi több: kevéssel később a mali labdarúgó Pepe felé egy ásványvizes üveget dobott, ami alig kerülte el a Real-hátvéd fejét. 

Objektum doboz

Az affér hátterében még a Spanyolországban egymás ellen játszott csúcsrangadók, az El Clásicók egyike áll: a 2011-es Szuperkupa-meccsen Pepe állítólag "lemajmozta" a fekete bőrű Keitát. 

A csaknem 58 ezer néző előtt lezajlott dallasi mérkőzésen, amelyet amúgy a Roma nyert a 37 éves Francesco Totti góljával, Pepét a félidőben lecserélték. 

A meccs végére is jutott incidens: a 88. percben átmenetileg leállt a játék, mivel vagy két tucat, zömmel fiatalkorú néző palesztin zászlókat lengetve a pályára rohant.


Forrás: AP, EFE, MTI