Sport

Borkai Zsolt: Jól állunk a kvótákkal

Már csak száz nap és felgyullad az olimpiai láng Rióban

A riói ötkarikás játékokra készülő magyar csapat létszáma átlépheti a 140-et – állítja Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Az egykori olimpiai bajnok sportvezető 100 nappal az esemény kezdete előtt tartott sajtótájékoztatót.

A MOB elnöke a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, a magyar csapat jól áll, jelenleg 122 sportoló indulása biztos Rióban, ugyanakkor még számos sportágban harcolhatják ki a magyar versenyzők a szereplést. Borkai Zsolt kiemelte, tavaly ilyenkor az alacsony létszám miatt szinte már temették a magyar olimpiai családot, a mozgalmat, de mindvégig bízott abban, hogy a sportolóknak sikerül kivívniuk a riói indulást, ez pedig végül be is következett. Hozzátette, nagyon sajnálja az elmúlt időszak veszteseit, mint például a lólengés olimpiai címvédőjét, Berki Krisztiánt, vagy a Rióról szintén lemaradó férfi és női kézilabda-válogatottat.

A riói ötkarikás játékokra készülő magyar csapat létszáma átlépheti a száznegyvenet – állítja Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Az egykori olimpiai bajnok sportvezető száz nappal az esemény kezdete előtt tartott sajtótájékoztatót.

Az sportvezető köszönetet mondott a támogatóknak, illetve a kormánynak, amelytől jelentős összeget kaptak a szövetségek, a versenyzők és edzőik, a költségvetés korai elfogadásával pedig sikerült korán megteremteni a szükséges feltételeket.
„A legfontosabb száz nap következik. Egy sportoló életében ez nem nagy idő, az elkövetkezendő időszakban nekik már minden perc számít” – mondta Borkai Zsolt, aki hangsúlyozta, hogy a MOB-nak is bőven van még feladata ebben az időszakban, a teendők közül kiemelte a dopping elleni harcot.

A szurkolók is üzenhetnek majd a versenyzőknek

Az eseményen beszámolót tartott az előkészületekről Valter Pecly Moreira, Brazília magyarországi nagykövete, illetve bemutatták a Magyar Nemzeti Bank által kibocsájtott olimpia emlékérméket. Emellett több támogatói kezdeményezést is bemutattak. Az OTP által létrehozott applikációval például a szurkolók küldhetnek motiváló üzeneteket, s ezek közül a legjobbakat Hajdú B. István, az M4 Sport kommentátora mondja majd fel, és küldik el az olimpikonoknak „ébresztő üzenetként”. A Pöttyös képviselői beszámoltak arról, hogy az olimpiáig 50 millió olyan Túró Rudi kerül majd forgalomba, amelyen a Hajrá Magyarok! felirat lesz majd látható. A Tensi Tours részéről elhangzott, hogy az utazási iroda három turnusban (augusztus 4-11., 10-17., 16-23.), közvetlen járattal indít turnusukat az olimpiára, ezen kívül az eredeti fix áron továbbra is lehet kizárólag belépőket vásárolni az ötkarikás játékokra.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom