Sport

Birkózó-vb: Kubai, orosz, amerikai és georgiai aranyérmek vasárnap

Hétfőn öt magyar lép szőnyegre

A szabadfogásúak 61 kilogrammos kategóriájában kubai, 74 kilogrammban orosz, 86-ban amerikai, míg 125 kilóban georgiai aranyérem született a budapesti birkózó-világbajnokság első éremosztó napján, vasárnap.

taylor576
Az amerikai David Morris Taylor (b) győz a török Fatih Erdin ellen a férfiak szabadfogású 86 kilogrammos súlycsoportjának döntőjében a budapesti birkózó-világbajnokságon - MTI/Czagány Balázs

A helyosztókat látványos műsor vezette fel, melyen Nenad Lalovic, a nemzetközi szövetség (UWW) elnöke hivatalosan is megnyitotta a vb-t.
A nap végén egyértelműen az amerikai válogatott örülhetett a legjobban, ugyanis a 86 kilóban David Morris Taylor győzött, míg a másik három kategóriában egyaránt bronzérmet szereztek a csapat versenyzői.

Az esti mérkőzések többségükben élvezetes csatát hoztak, ugyanakkor a nap első döntője szinte példátlan sportszerűtlenséggel zárult. Miután a kubai Yowlys Bonne Rodriguez 6-5-re legyőzte az orosz Gadzimurad Rasidovot az orosz szövetségi kapitány hevesen reklamálva felment a szőnyegre és összeszólalkozott a mérkőzésvezetővel, akit a vállával meglökött. Tettét a telt házas aréna nézőinek hangos füttye követte, a bírótól pedig piros lapot kapott.

Hétfőn öt magyar lép majd szőnyegre. A szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában szereplő Asarin Roman a vigaszágon lesz érdekelt, míg Lukács Norbert (70 kg), Olejnik Pavlo (97 kg), illetve Galambos Ramóna (55 kg) és Dollák Tamara (59 kg) a harmadik versenynapon mutatkozik be a vb-n.  

Eredmények:
szabadfogás 61 kg, világbajnok:
   Yowlys Bonne Rodriguez (Kuba)
2. Gadzimurad Rasidov (Oroszország)
3. Joseph Colon (Egyesült Államok) és Tuvshintulga Tumenbileg (Mongólia)
    a döntőben:
Rodriguez-Rasidov 6-5

szabadfogás 74 kg, világbajnok:
   Zaurbek Szidakov (Oroszország)
2. Avtandil Kencsandze (Georgia)
3. Jordan Burroughs (Egyesült Államok) és Bekzsod Abdurahmonov (Üzbegisztán)
    a döntőben:
Szidakov-Kencsandze 2-2 - nagyobb értékű akcióval

szabadfogás 86 kg, világbajnok:
   David Morris Taylor (Egyesült Államok)
2. Fatih Erdin (Törökország)
3. Taimurez Naskidaeva (Spanyolország) és Haszan Jazdanicsarati (Irán)
    a döntőben:
Taylor-Erdin 12-2 - technikai tus

szabadfogás 125 kg, világbajnok:
   Geno Petriasvili (Georgia)
2. Teng Ce-vej (Kína)
3. Nicolas Gwiazdowski (Egyesült Államok) és Parviz Hadibasmani (Irán)
    a döntőben:
Petriasvili-Teng 6-0

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom