Sport

Bene Ferenc történelmet írt

Labdarúgás. Első NB I.-es évére készül a Gyirmót FC

A hét végén a Gyirmót FC labdarúgócsapata, a klub történetében először feljutott az NB I.-be. A másodosztályú bajnokcsapat edzője, Bene Ferenc már több élvonalbeli csapat kispadján is megmutatta képességeit. A tehetséges szakembert kérdeztük.

Bene
Bene Ferenc (Fotó: Gyirmotfc.hu)

– Ha jól tudom, akkor edzői pályája első bajnoki címét szerezte most a Gyirmóttal.

– Edzőként valóban ez az első bajnoki címem, de játékosként annak idején már voltam NB II.-es bajnok. Történelmet írtam azzal, hogy most ez mind a kettő szerepkörben összejött.

– Most mivel emelkedett csapata a mezőny fölé?

– Annak köszönhetjük a sikert, hogy a játékosok embertelenül sokat dolgoztak, alázattal végezték egész évben a munkát, és azt a fajta edzésmódszert, amit alkalmaztam. Aztán egy nagyon jó szakmai stábom van: Tőkés László kapusedző, Krecska János az első számú segítőm, Holanek Zoltán a rehabilitációs edző, és rajtuk kívül még két pályaedző, Nagy László és Nagy Attila segíti a munkámat. Mindenki hozzátette a maga részét, és lám, itt az eredmény.

– A jelenlegi keret mire lehet képes az élvonalban?

– Még tovább kell fejlődni, és két-három minőségi igazolással bent tudunk maradni az NB I.-ben. Nem szeretnék nagy játékosmozgást, mert az az elvem, hogy inkább keveset igazoljunk, de azok tényleg minőségi futballisták legyenek.

– Mit tudnak tenni annak érdekében, hogy több néző legyen a hazai meccseiken?

– Gyirmót még sohasem szerepelt az élvonalban. Mondhatnánk azt is, hogy a feljutásunkkal történelmet írtunk. A környező régiókban nincs egyetlen NB I.-es csapat sem, így nemcsak a fővárosi nagycsapatok elleni meccseinken, hanem más találkozókon is számítunk a szurkolók érdeklődésére.

– Hol fognak játszani?

– A gyirmóti stadionunk abszolút alkalmas az első osztályra. Infrastrukturálisan minden adott. A lelátókra ötezer-ötszáz ember fér be, és igyekszünk olyan játékot nyújtani, hogy megteljenek a tribünök.

– Nem lesznek anyagi gondjaik?

– Először is köszönet Horváth Ernőnek és Horváth Ferencnek, az Alcufer Kft. két tulajdonosának, a Gyirmót FC tulajdonosainak, hogy megteremtették számunkra ezt a lehetőséget, és már élvonalbeli csapatunk van. Amit eddig megígértek, azt mindig napra pontosan kifizették, senkinek sem tartoznak. Ez a mai világban példaértékű. Erre lehet építeni, rájuk lehet számítani.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom