Sport

Befolyásolással vádolta Sergio Ramos Messit

Labdarúgás. Súlyos játékvezetői hibák borzolták a kedélyeket az idei tavasz El Clásicóján, ahol Ronaldo megsérült, a Barcelona pedig megőrizte veretlenségét

„Nem volt ez koffeinmentes! Kifejezetten erősre főzött kávé volt” – Ernesto Valverde, a Barcelona edzője így érzékeltette véleményét arról, hogy a tét nélküliség ellenére nem volt unalmas 2018 tavaszának egyetlen El Clásicója.

Iniesta
Andrés Iniesta, a búcsúzó legenda tapsolja a szurkolókat (Fotó: Reuters/Albert Gea)

Unalmas tényleg nem volt a Barcelona-Real Madrid labdarúgó-rangadó, de azért ahhoz, hogy igazán nagy meccs kerekedjen belőle, hiányzott az igazi tét. A Barcelona már korábban megnyerte a bajnokságot, a Real Madrid bebiztosította a BL-indulását. A hátralévő fordulókban csak az a kérdés, veretlen marad-e a teljes bajnoki idényben a Barca, illetve, hogy Zinedine Zidane együttese be tudja-e fogni a második helyen álló Atlético Madridot. Nem volt igazi tét, de ettől még bosszantó, hogy újra és újra játékvezetői tévedések befolyásolják a tavasz legnagyobb érdeklődéssel követett klubmérkőzéseit. A Real Madrid ezúttal okkal citálja, hogy Luis Suárez a Varane elleni szabálytalansággal indította a második katalán gólt megelőző akciót, s hogy az utolsó percekben Jordi Alba nyilvánvalóan felrúgta a saját tizenhatosán belül a jobbösszekötő helyére keveredett balhátvédet, Marcelót. A Marca nevű újság szakírója meg is jegyezte, ha a bajnoki elsőség lett volna a tét, nagyobb botrány kerekedik Hernández Hernández tévedéséből. Ugyanakkor a barcelonai Sport szerint a második madridi egyenlítő gólt látványos lövéssel megszerző Gareth Bale-nek már nem lett volna szabad a pályán lennie a nagy pillanatban, már előtte piros lapot érdemelt volna. Mindkét lap közli Sergio Ramos „vádját”: a madridi csapatkapitány szerint Messi befolyásolta a bírót, a szünetben az öltöző folyosóján mondott neki valamit, aminek a hatására Hernández Hernández „teljesen más felfogásban” dirigálta a meccset: a Barcelona javára és a Madrid kárára tévedett. Elvitatkozgatnak még ezen akár napokig is, de az élet nem áll meg. Hétfőn az El Clásico néhány nagyszerű számadata volt a téma, például az, hogy az egyaránt gólt szerző Lionel Messi (551) és Cristiano Ronaldo (449) együtt pontosan ezer gólnál jár a spanyol profi futballban elért góljaik számát tekintve. De már a nagy téma a jövő. Az, hogy második félidő kezdete előtt kényszerűségből lecserélt Cristiano Ronaldónak egy hetet kell kihagynia, így nem lesz akadálya annak, hogy pályára lépjen a kijevi BL-döntőben. Vagy az, hogy saját bevallása szerint Karim Benzema az utolsó klasszikusát játszotta, mert úgy tudja, a Madrid a nyáron vesz „egy nagyon drága” középcsatárt, s neki mennie kell. Mint ahogyan Gareth Bale is valószínűleg távozik. A Barcelona vezetői is gondolnak már az új idényre. Találkoztak Antoine Griezmann ügynökével. Egyre valószínűbb, hogy az Atlético csatára a Camp Nouba „költözik”.

Primera División, 36. forduló. Barcelona–Real Madrid 2–2. Az élcsoport: 1. Barcelona 87 (35 mérkőzésből), 2. Atlético 75, 3. Real Madrid 72 (35)