Sport

Barcelona is házigazda lesz

Labdarúgás. Remekül rajtolt a Kocsis-emléktorna

Első alkalommal rendezték meg az Aranycsapat legendás játékosára emlékezve a Kocsis Sándor U19-es labdarúgó-emléktornát, amelyet a Barcelona nyert meg a Puskás Akadémia előtt. A torna szervezéséből oroszlánrészt vállalt Kű Lajos, az Aranycsapat Alapítvány elnöke. A tornán itt volt a legendás játékos fia, ifj. Kocsis Sándor is. Vele beszélgettünk.

kocsis
Ifj. Kocsis Sándor (balra) és Kű Lajos főszervező (Fotó: MH)

– Hogyan élte meg a tornát, amelyet édesapja születésének nyolcvanötödik évfordulójára szerveztek?
– Könnyek között. Örültem, hogy ennyi év után ilyen  rangos rendezvénnyel tisztelegtek édesapám emléke előtt. Mindenkinek köszönöm, aki bármit is tett azért, hogy a torna létrejöjjön. A Barcelona vezetőinek már megköszöntem, hogy a rengeteg elfoglaltság mellett szakítottak arra időt, hogy a tizenkilenc évesek csapata Budapestre utazzon. És a magyar kluboknak is hálás vagyok a részvételért. Ez volt az első emléktorna, de olyan jól sikerült, hogy már szervezik a következőt.

– Jövőre is Budapest lesz a házigazda?
– Nagyon valószínű, viszont azt tervezzük, hogy 2016-ban Barcelonában rendezzük  meg a tornát.

– Arra nem gondoltak, hogy felnőtt csapatok mérkőzzenek a tornán?
– Természetesen gondoltunk rá, de például a Barcelona nagycsapatának nemzetközi programja évekre előre megvan. Ezért nehéz lenne időpontot találni, Bár Budapesten ott volt Silvio Elias, a Barca stratégiai igazgatója is, neki tetszett az egész, s ezért nem lehetetlen, hogy az álmunk egyszer megvalósulhat.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom