Sport

Az oroszokat fogadja a válogatott júniusban

A barátságos találkozót négy nappal az Andorra elleni vb-selejtező előtt rendezik meg

Hivatalossá vált, hogy a magyar labdarúgó-válogatott Oroszország ellen játssza következő felkészülési mérkőzését, melyre június 5-én kerül sor a Groupama Arénában.

Bernd Storck együttese március 25-én Portugáliában lép pályára világbajnoki selejtezőn, majd június 9-én Andorrában folytatja szereplését a sorozatban. A két találkozó közé ékelődik be az oroszok elleni barátságos meccs – írja az mlsz.hu

Az orosz válogatott jelenleg a 61. a világranglistán, de helyezése csalóka, mert a következő világbajnokság házigazdájaként nem kellett tétmérkőzéseket játszania az ősszel, így ebben az időszakban nem volt lehetősége annyi ranglistapontot gyűjteni, mint a többi válogatottnak.

Júniusi ellenfelünk részese volt a legutóbbi négy Európa-bajnokságnak, valamint az előző világbajnokságnak, és rendezőként biztos a helye a jövő évi vébén is.

A magyar és az orosz válogatott a Szovjetunió szétesése óta négy mérkőzést játszott egymás ellen, egy döntetlen és három vereség a mérlegünk. Legutóbb 2014 novemberében - ugyancsak felkészülési mérkőzésen - járt nálunk az orosz válogatott, akkor Dárdai Pál együttese 2-1-es vereséget szenvedett a Groupama Arénában.