Sport

Az U20-as vb-n kifogtuk a brazilokat

Labdarúgás. Bombaerős csoportban a magyarok

Nem volt szerencsénk, bombaerős csoportba került a magyar válogatott a május 30-án kezdődő új-zélandi U20-as labdarúgó-világbajnokság keddi sorsolásán.

A mieink Brazíliával, a Koreai NDK-val és az afrikai selejtező egyelőre nem ismert győztesével kerültek össze. Azt már a sorsolás előtt tudni lehetett, hogy a Szalai László vezette U20-as válogatott nem kaphat európai ellenfelet a csoportkörben, ugyanis azonos kontinensbeli együttesek nem találkozhatnak egymással az egyenes kieséses szakasz előtt. A magyar válogatott New Plymouth városában játssza csoportmeccseit. A brazilokat nem kell különösebben bemutatni, de Észak-Koreát sincs okunk lenézni. A távol-keleti ország fiataljai tavaly a másodikak lettek az U19-es ázsiai korosztályos kontinenstornán, s tavaly nyáron felkészülési mérkőzésen nyerni tudtak Telkiben is a magyarok ellen.

„Úgy érzem, a lehető legnehezebb csoportba kerültünk – mondta az Mlsz.hu-nak Szalai. – Ezek után az esélyek latolgatásába mélyebben nem mennék bele, szerintem mindenki számára nyilvánvaló, mennyire nehéz dolgunk lesz a tornán. Mindezek ismeretében megpróbálunk tisztességgel felkészülni, és a legjobb tudásunkat adni ebben a csoportban.”