Sport

Atlético-Barcelona és Man.City-PSG a BL-negyeddöntőben

Sorsoltak a BL-ben és az Európa-ligában, íme a párosítások

A címvédő FC Barcelona az Atlético Madriddal, míg a Chelsea-t búcsúztató PSG a Manchester City-vel találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében - derült ki a pénteki, nyoni sorsoláson. Az Európa Ligában a legizgalmasabb párharcnak de Borussia Dortmund és az FC Liverpool összecsapása ígérkezik,de itt is lesz egy spanyol rangadó, a címvédő Sevilla az Athletic Bilbóval játszik. 

A BL párosítások alapján éppen a spanyol párharc ígérkezik a legizgalmasabbnak, ennek első mérkőzését Barcelonában, visszavágóját pedig Madridban tartják.

Az előző körben a legutóbbi sorozat döntősét, a Juventust kiejtő Bayern München a portugál Benficát kapta, míg a Real Madrid a Wolfsburgot. Az egyetlen angol csapat, a Manchester City a Chelsea-t búcsúztató Paris Saint-Germainnel csap össze.

A negyeddöntők első mérkőzéseit április 5-6-án, a visszavágókat pedig április 12-13-án rendezik.Az elődöntők első mérkőzéseit április 26-27-én, a visszavágókat  május 3-4-én rendezik. A sorozat döntője pedig május 28-án, Milánóban lesz.

A negyeddöntő párosítása (az első meccseken az elöl állók lesznek a házigazdák):

VfL Wolfsburg (német)-Real Madrid (spanyol)
Bayern München (német)-Benfica (portugál)
FC Barcelona (spanyol)-Atlético Madrid (spanyol)
Paris Saint-Germain (francia)-Manchester City (angol)


 

Sorsoltak az Európa Ligában is. A legutóbbi két alkalommal győztes Sevilla a szintén spanyol Athletic Bilbaóval találkozik a negyeddöntőjében. A Liverpool-Dortmund párosítás is izgalmasnak ígérkezik.

A negyeddöntők első mérkőzéseit április 7-én, a visszavágókat pedig április 14-én rendezik. Az elődöntő első mérkőzéseit április 28-án, a visszavágókat  május 5-én rendezilk. A sorozat döntője május 18-án, Bázelben lesz. 

A negyeddöntő párosítása
(az első meccseken az elöl állók lesznek a házigazdák):
Braga (portugál)-Sahtar Donyeck (ukrán)
Villarreal (spanyol)-Sparta Praha (cseh)
Athletic Bilbao (spanyol)-Sevilla (spanyol)
Borussia Dortmund (német)-FC Liverpool (angol)