Sport

Antonio Contét menesztették

Labdarúgás. Maurizio Sarri lehet az új menedzser a Stamford Bridge-en, ő lenne húsz év alatt a hatodik olasz szakvezető a londoni Chelsea-nél

Noha Antonio Conte a tegnapi edzést még megtartotta, délután ellenben hivatalosan is menesztette őt a Chelsea.

Véglegessé vált, amit szinte mindenki tudott már a kék-fehérek háza táján: bő egy évvel azt követően, hogy az olasz sztáredző megnyerte a Premier League-et a csapattal, mennie kell. Honfitársa lép a helyére, Mau­rizio Sarri, a Napoli korábbi szakvezetője (akinek a helyét korábban a Vezúv lábánál egy hajdani Chlesea-sikeredző, Carlo Ance­lotti foglalta el), aki ráadásul szinte biztosan hozza magával a nemrégiben még a Manchester Cityvel hírbe hozott, brazil születésű, de olasz válogatott Jorginhót. Ha Sarri aláír (talán még a héten megtörténhet), ő lesz az elmúlt húsz évben a Chelsea hatodik olasz menedzsere, Gianluca Vialli, Claudio Ranieri, Carlo Ancelotti, Roberto Di Matteo és Antonio Conte után.

A Chelsea előrehaladott tárgyalásokat folytat a Juventusszal Daniele Rugani, sőt a legújabb hírek szerint Gonzalo Hi­guaín megvételéről. A Transfermarkt.de nevű német szakportál, némi malíciával, az alábbi mondattal kommentálta az erőfeszítéseket: „Így finanszírozza Sarri a Juve Ronaldo-vásárlását”.

Ha a két játékosért nem is fog a londoni klub százmillió eurót fizetni, Rugani esetében 40 millió euróról szólnak a hírek, az argentin csatár ára pedig ugyancsak akörül lesz. „Pipita”, aki korábban volt már Sarri játékosa, hajlandó lenne a Chelsea-hez igazolni, de legalább évi hétmillió eurós fizetést kér (ez félmillióval kevesebb annál, mint amennyit most Torinóban kap), és szeretne még a Juventustól is egy búcsújutalomra szert tenni.

Amúgy a Ronaldo-vételhez nagy pénzügyi segítség nem kell a torinói klubnak, állítólag minden percben értékesítenek egy, a portugál nevével ellátott Juve-mezt. A Chelsea egyelőre nemet mondott a Barcelonának Willian elengedésére.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom