Sport

„Akkor is meg akarjuk verni a románokat, ha már nem lesz tétje a meccsnek”

Háfra Noémi: Ha tudunk újítani, harcolni, küzdeni, akkor megszerezhetjük a két pontot

A magyar női kézilabda-válogatott játékosai hétfőn kaptak első alkalommal szabadnapot a franciaországi Európa-bajnokságon.

háfra noémi
Az első két helyezett jut az elődöntőbe, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat, ugyancsak a francia fővárosban. A kontinenstorna győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, és a további két dobogóshoz hasonlóan kvalifikál a jövő decemberi, kumamotói világbajnokságra.

"Bravúr volt, hogy fel tudtunk állni a norvégok elleni pofon után"

Háfra Noémi, aki a vasárnapi találkozón a vége előtt nyolc másodperccel győztes gólt szerzett, elmondta, a norvégok elleni meccs jelentette a holtpontot a csapat számára. "Az tényleg nagy pofon volt nekünk, onnan felállni bravúr volt" - nyilatkozta. A junior világbajnok balátlövő arról is beszélt, akkor is nyerni szeretnének a románok ellen, ha esetleg már nem lesz tétje a meccsnek, mert ez lelkileg is nagyon fontos nekik.

Schatzl szerint Neagu kikapcsolása lehet a kulcs

Schatzl Nadine a következő ellenfél 28 gólnál járó balátlövőjéről, Cristina Neaguról elmondta, mindenki tudja, hogy meghatározó játékosa a csapatnak. "Ha semlegesíteni tudjuk, vagy nagyon kevés gólon tartjuk, az szerintem elveszi a többi román játékos önbizalmát is, hiszen mindenki vezérként tekint rá. Mellette is vannak kulcsjátékosok, de ha őt meg tudnánk állítani, azzal előrébb lennénk" - magyarázta.

A románok szövetségi kapitánya, Ambros Martín négy alkalommal nyert Bajnokok Ligáját a Győri Audi ETO együttesével. Háfra ennek kapcsán úgy fogalmazott, a spanyol edző bizonyára jól ismeri a magyar csapatot, sőt vannak korábbi játékosai is a keretben. Hozzátette, igyekeznek azokat a játékelemeket megtartani, amelyek eddig jól működtek, de valamivel meg is akarják lepni az ellenfelet, amely a videófelvételek alapján bizonyára alaposan felkészül majd a meccsre. "Ha tudunk újítani, harcolni, küzdeni, akkor megszerezhetjük a két pontot" - szögezte le.

Nincs klikkesedés, egyre jobb az összhang a csapatban

Schatzl kijelentette, az elmúlt hetekben csapatként előre tudtak lépni lelkileg, fejben és taktikailag is. "Jó látni, hogy ennyire összekovácsolódtunk, és ennyire egységesek vagyunk. Már ez is nagy siker számunkra" - fogalmazott a Ferencváros balszélsője.

A keret éppen három hete, november 19. óta dolgozik együtt, akkor kezdődött a közös felkészülés, de Háfra elmondása szerint egyáltalán nem unják egymást a játékosok. "Régóta együtt vagyunk már, de mindig feltaláljuk magunkat. Elmegyünk kártyázni, beszélgetünk, de néha csak fekszünk az ágyon, és némán nyomogatjuk a telefonunkat. Néha jó egy kicsit kikapcsolni, de egyre jobb az összhang a csapatban, egyre jobban összeszokunk, és megmutattuk, hogy csapatként tudunk küzdeni" - vélekedett. Hangsúlyozta, mindig csak előretekintenek, sokat beszélgetnek, nem tartják magukban a problémáikat, nincs klikkesedés, és a csapatprogramokhoz Kim Rasmussen szövetségi kapitány is sokat hozzátesz.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom