Sport

A wimbledoni páros győzelem kötelez

Tenisz. A junior mezőnyben első Gálfi Dalma és Stollár Fanny a bajnokok vacsorájára volt hivatalos, ott ünnepelték a sikert

Minden játszmáját megnyerve győzött junior párosban Gálfi Dalma és Stollár Fanny Wimbledonban. A magyar teniszsport tehetségeivel a hazaérkezésük után készítettünk interjút.

Stollár Fanny és Gálfi Dalma 20150713
Stollár Fanny (balról) és Gálfi Dalma a wimbledoni serleggel (Fotó: Huntennis.hu)

– Milyen úton jutottak el a wimbledoni győzelemig?

Gálfi Dalma: Mondhatni egyszerű volt, bár az elődöntőben a cseh páros ellen nagyon oda kellett figyelnünk. A döntőben már összeszedetten játszottunk, és így tudtunk győzni.

Stollár Fanny: Igazából az egész verseny jól sikerült. Végig jól ment a játék. Mondhatjuk, ahogy haladtunk előre a verseny során, úgy lettünk még élesebbek. És ez meghozta a győzelmet is számunkra.

– Hogyan, kinek a javaslatára állt össze a verhetetlen páros?

G. D.: Elég sokat játszottunk korábban is együtt. Tavaly megbeszéltük, hogy az idén együtt indulunk a Grand Slam-tornákon. Úgy látszik, nem döntöttünk rosszul.

S. F.: Az idén döntöttünk, hogy megpróbáljuk együtt. Párizsban, a Roland-Garroson is jól ment már a játék, hiszen elődöntőbe jutottunk.

– Mennyire voltak elégedettek az egyéni szereplésükkel?

G. D.: Nem vagyok elégedett az egyéniben nyújtott teljesítményem-mel.

S. F.: Jobbra számítottam, csak az vigasztal, hogy az a lány nyerte meg az egyest, aki engem búcsúztatott.

– Ki ellen játszották a legnehezebb mérkőzést?

G. D.: A csehek ellen az elődöntőben. A végeredményből, a 7–6, 6–4-ből is lehet következtetni, hogy meg kellett szenvednünk a sikerért.

S. F.: Az elődöntő volt a legnehezebb. A cseh páros huszonhat győztes meccset játszott zsinórban. Mi voltunk a végállomás.

– Hogyan ünnepeltek? Milyen volt a bajnokok vacsorája?

G. D.: Ott volt mindenki, felemelő, szép estély volt. Jól éreztük magunkat, mert nagy sztárok ültek a közvetlen közelünkben. De őket ott is testőrök védték, hogy ne zavarja senki az ünnepüket.

S. F.: Mellettünk ültek a nagy sztárok, de nem volt lehetőségünk beszélni velük.

– Most hogyan tovább? Maradnak együtt? Mire készülnek?

G. D.: Szombaton Svájcban kezdődik az ifjúsági Eb, ahol salakon játszunk, de hasonló sikereket szeretnénk elérni.

S. F.: Sok idő nincs a pihenésre, szombaton Svájcban már salakon lépünk pályára, és egy wimbledoni győztes ott is győzni szeretne.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom