Sport

A kapusok réme lett a junior világbajnok

Kézilabda. Hetek alatt beilleszkedett új csapatába, sőt már a Ferencváros egyik legjobbja a 19 éves Klujber Katrin

A Ljubljanának kilenc gólt dobó Klujber Katrin is bekerült az Európai Kézilabda Szövetség női Bajnokok Ligája-forduló válogatottjába. A január elején a Dunaújvárosból az FTC-be igazolt 19 éves jobbátlövőt hétfői edzése után kérdeztük.

Klujber-Katrin
Berobbant a hazai élmezőnybe Klujber (Forrás: Keziszovetseg.hu)

– Tizenegy év után hagyta el a Dunaújvárost. Miért fogadta el az FTC hívását december végén?

– Nehéz volt ugyan a válás, de szerettem volna előrébb lépni a pályafutásom során. A Fradi a Bajnokok Ligájában szerepel, a bajnoki címért küzd, ráadásul a magyar játékosokra épít, vagyis minden szempontból ideális választásnak tűnt. És az elmúlt hetek eredményei azt bizonyítják, hogy jól döntöttem.

– Hogyan került a kezébe a labda?

– Szülővárosomban, Dunaújvárosban az unokatestvérem kézilabdázott. Egyszer elkísértem az edzésére, ahol beálltam én is játszani. Az edző azt látta, hogy hiperaktív vagyok, meg ügyes is, ezért ottmarasztalt. Tetszett a sportág, jól éreztem magam az edzéseken, szóval folytattam a kézit.

– Százhetven centi magas létére is jobbátlövőként dobja a gólokat. Ilyen jó az emelkedése?

– Van még azért mit fejlődnöm, szeretnék még néhány kiló izmot, és akkor valóban megfelelő lesz az emelkedésem. Igyekszem majd ezzel, illetve a gyorsaságommal és a cselezéssel ellensúlyozni azt, hogyha magasabbak nálam a védők.

– A tavaly junior világbajnokságot nyert csapat tagja. Ez a sikeres korosztály a felnőttválogatottban is sokra viheti?

– Jó néhányan szerepeltünk már felnőttválogatottban is, nem is eredménytelenül. Ezért van rá esély, hogy néhány év múlva a junior világbajnok csapat magja már a felnőttválogatottban is meghatározó lesz. De ehhez rengeteg munkára és szerencsére van még szükség.

– Teljesülhet végre az álom, az FTC bejuthat a Bajnokok Ligájában a Final Fourba?

– A legjobb nyolc közé kerülésre jó esélyt teremtettünk a Ljubljana idegenbeli legyőzésével, de még nem biztos a továbbjutásunk. Tehát előbb ezzel kell foglalkozni. Az szinte biztos, hogy ha továbbjutunk, a negyeddöntőben nálunk sokkal erősebb csapattal találkozunk. Tehát hatalmas bravúrra lesz szükségünk a négy közé jutáshoz. De a Győr ellen megmutattuk már, hogy képesek vagyunk erre is. Ezért bízom benne, hogy nemcsak nézőként lehetünk ott a budapesti elődöntőben.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom