Sport

A fiú dönt a válogatottságáról

Labdarúgás. Nagy tehetség a legifjabb Dárdai Pál

Interjút közölt a Kicker német sportmagazin Dárdai Pállal, a Bundesligában ötödik helyen álló Hertha BSC vezetőedzőjével. Többek között arról beszélt a magyar futballszakember, hogy mennyire jól érzi magát Berlinben.

Nyilatkozott a Kickernek Dárdai Pál. Az interjúban, amelyből a bz-berlin.de című internetes oldal közölt részleteket, a negyvenegy éves Dárdai úgy fogalmazott: az álmait éli a német fővárosban: „A munkahelyem kétezer-ötszáz méterre van az otthonomtól. Remek városban élek, és húsz éve a Herthához tartozom. A klub számomra több mint munkaadó. Helyes irányba tartunk. Az emberek újra pozitívan beszélnek a Hertháról, s ez sokat jelent nekem” – nyilatkozta az edző.

Az interjúban szóba került legidősebb fia, Dárdai Pál is, aki hamarosan nagykorú lesz. „Palkónak magyar és német útleve is van, fontos volt számára, hogy így legyen. Így nemcsak a német szövetség tanfolyamain vehet részt, hanem akár pályára léphet a német korosztályos válogatottban is. Eddig ezt nem tehette volna meg. A fiaimnak megmutattam a hazámat, Magyarországot, ismerik az ország történetét. Palkó három hét múlva tizennyolc éves lesz, s ha mindkét szövetség megkeresi, neki kell döntenie, hogy melyik nemzet válogatottjában akar játszani” – mondta Dárdai Pál.

A vezetőedző általában melegítőben irányítja csapatát a meccseken, erről annyit mondott, hogy a futball munkásának tarja magát, ezért van munkaruhában. „Majd ötven körül a szekrénybe kerül a tréningruha, akkor már elegánsabb öltözék passzol majd az oldalvonalhoz” – magyarázta az edző, akinek a csapata, a Hertha ma este a Borussia Mönchengladbachhoz látogat. A berlinieknek fontos lenne a pontszerzés, mivel a hatodik Köln és a hetedik – már nem európai szereplést érő helyen álló – Frankfurt is csak három pontra van tőle.